Sam Smith op jacht naar Sheena Easton en Adele

  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith op jacht naar Sheena Easton en Adele

De Mega Top 50 telt deze week twee nieuwe binnenkomers. De hoogste is van Britse makelij, de andere komt uit Jamaica.

Justin Bieber neemt 'What Do You Mean' ook mee het laatste kwartaal van 2015 in. Nog altijd staat de track bovenaan, deze week al voor de vierde week op rij. Calvin Harris zal wel balen, want als Bieber vorige maand geen nieuwe single had uitgebracht, dan had Calvin al zes weken bovenaan gestaan met 'How Deep Is Your Love'. Nu staat die track al vier weken lang stijf op de tweede plek achter Bieber geparkeerd. En maar wachten… en maar wachten… Maar Bieber geeft nog steeds niet op!
In het rechterrijtje van de lijst hebben we deze week twee nieuwe binnenkomers. Zoals gewoonlijk nemen we die even kort met je door.

Sam Smith: 'Writing’s On The Wall' (35)

Met 'Writing’s On The Wall' is Sam Smith de opvolger van onder meer Madonna, Adele, Tina Turner, Duran Duran en Paul McCartney, om er maar een paar te noemen. Zij zongen allemaal een James Bond-thema. 'Writing’s On The Wall' is het thema van de Bond-film Spectre, die begin november in de bioscopen gaat draaien.
'Writing’s On The Wall' is Smiths zevende hit. Drie keer al bereikte hij de top 5: hij kwam tot 3 met Naughty Boy's 'La La La' in 2013, tot 2 met 'Stay With Me' in 2014 en tot 5 met 'I’m Not The Only One', eveneens vorig jaar. Zou James Bond dan voor de eerste nummer 1-hit voor Sam gaan zorgen? Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, hoor; van de voorgaande 24 Bond-thema’s bereikten er maar twee de bovenste plek. In 1981 was Sheena Easton de eerste, met twee weken koppositie voor 'For Your Eyes Only'. Vorig jaar volgde Adele haar voorbeeld, door drie weken bovenaan te komen met 'Skyfall'.
De videoclip voor 'Writing's On The Wall' komt maandag 5 oktober pas uit, daarom moeten we het tot die tijd nog even doen met onderstaande trailer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omi: 'Hula Hoop' (47)

Omi heeft zijn formule onveranderd gelaten in een poging om het succes van zijn debuuthit te evenaren. 'Hula Hoop' lijkt behoorlijk op 'Cheerleader', zowel qua thema als qua muzikale aanpak. Van een evenaring van die superhit kan Omi voorlopig alleen nog maar dromen. 'Cheerleader' stond begin dit jaar acht weken op 1 en vier weken op 2 en is voorlopig de één na grootste hit van 2015.
Opvallend is dat in de clip van 'Hula Hoop' geen enkele hoelahoep voorkomt… Je kent zo’n ding wel, zo’n hoepel die je om je middel moet slingeren. Eind jaren ’50 was de hoelahoep voor het eerst een rage; in twee jaar tijd werden er toen wereldwijd zo’n honderd miljoen stuks van verkocht. In de decennia daarna maakte de hoepel met regelmaat z’n comeback. In 1979 bijvoorbeeld, en toen kwamen we de hoelahoep ook voor het eerst tegen in de Mega Top 50. De Nederlandse zangeres Sandy kwam zelfs tot een elfde plaats met 'Doe De Hoela Hoep'. En dat moet superster Omi haar eerst nog maar eens nadoen… Evenals het zingen (lees: playbacken) en hoela hoepen tegelijk!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie