Tangerine Kitty - 'Dumb Ways to Die'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tangerine Kitty - 'Dumb Ways to Die'

Wees gewaarschuwd, zodra je het nummer één keer luistert, krijg je het niet meer uit je hoofd en zing je de hele dag 'dumb ways to die'. Het animatie clipje erbij is al even aanstekelijk. Er mogen dan 'domme manier om dood te gaan' worden bezongen en uitgebeeld, de aandoenlijke en melige manier waarop het gebeurd is moeilijk te weerstaan. De video staat net een week op Youtube en is nu (22 november) al meer dan 16 miljoen keer bekeken.

Aan het eind van de video wordt duidelijk dat dit een hele slimme boodschap is van Metro Trains Melbourne. De Australische vervoersmaatschappij wil zijn reizigers voor ongelukken behoeden. 'Be safe around the train' is het motto.

Als artiest staat Tangerine Kitty vermeld. Het mysterie achter deze 'nieuwe act' is inmiddels opgelost. Het is de samenwerking tussen muzikanten uit twee bands uit de Australische stad Melbourne, die ook buiten deze samenwerking aan elkaar gelinkt zijn. Het nummer is geschreven door toetsenist Ollie McGill van de zeskoppige band The Cat Empire . Het wordt gezongen door Emily Lubitz, zij is zangeres van de band TinPan Orange en is getrouwd met The Cat Empire-zanger Harry James Angus.

Check de video (op eigen risico) hierboven en laat me weten of jij hem wel kan weerstaan!

Ster advertentie
Ster advertentie