Adele heeft internationale hit met "Skyfall"

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele heeft internationale hit met "Skyfall"

Elke maandag lees je een overzicht van de internationale charts en daarin valt deze week op dat Adele wereldwijd erg goed scoort met "Skyfall". De James Bond-song staat in de Mega Top 50 op #1 en is ook in het buitenland overal in de top 10 te vinden!

View on the USA

Maroon 5 heeft wederom de aanval van Psy op de koppositie afgeslagen. Was het verschil vorige week nog minimaal, deze week is “One More Night” volgens de samenstellers van Billboard toch weer uitgelopen, en ziet het er nu naar uit dat “Gangnam Style” voorlopig niet verder dan de 2e plaats zal gaan reiken. One Direction en Adele komen binnen in de top 10, en ook Taylor Swift scoort voor de derde week op rij weer eens een hoge binnenkomer op basis van eersteweeks verkopen, om gegarandeerd volgende week als een baksteen te gaan zakken. Dat gebeurde vorige week al met “Ronan”, en deze week met “Begin Again” (van 6 naar 52), en dit zal ook met “Red” gebeuren.

In de posities 11-20 zakt Kesha verassend in de 2e week van 13 naar 14, en overkomt Rihanna hetzelfde (van 16 naar 18). Ook dit heeft te maken met eersteweeks verkopen, maar ik verwacht dat zowel “Die Young” als ook “Diamonds” uiteindelijk wel de top 10 zullen bereiken. Lager in de lijst komt Bruno Mars binnen op 34 met “Locked Out Of Heaven”. Ongetwijfeld ook een kandidaat hit voor Nederland.

View on the UK

Adele haalt dan toch niet de eerste plaats want de Swedish House Band blijft haar deze week voor. Met “Don’t You Worry Child” scoren zij na Zweden nu eindelijk ook in Groot Brittannië een nummer 1 hit. Leona Lewis haalt de top 10 met haar nieuwste single “Trouble”, en verder stijgt Conor Maynard toch nog verassend een plaatsje nadat “Turn Around” eerder deze week in de tussenstand (iedere woensdag bij de BBC) nog uit de top 10 was gevallen.

Opvallend is dat Maroon 5 nu pas met “One More Night” de top 40 bereikt – omhoog van 64 naar 18, en dat dus weken nadat zij hier in Nederland de Mega Top 50 al betraden.

Blik op Europa

Adele haalt in één week tijd de top 3 met “Skyfall”. En zo komt het eerst jaren niet voor dat er een nieuw binnenkomer de top 3 haalt, en dan gebeurt het 2 weken achter elkaar. One Direction met “Live While We’re Young” stijgt ook snel in Europa en belandt op 7. En terwijl Flo Rida met “Whistle” deze week de top 10 verlaat, haalt hij met “I Cry” deze week eindelijk de top 10.

Robbie Williams met “Candy” stijgt door naar 16 (van 38) en dat nog immer zonder Groot Brittannië, hetgeen echt opvallend is. In de VS is er een ware hype ontstaan rond het Mumford & Sons en ook in Europa wordt de top 40 bereikt, binnen op 37 dankzij Groot Brittannië (zij dus wel), Ierland en Ijsland.

Vista a España

Juan Magan voert nog steeds de lijst op de voet gevolgd door Pablo Alboran. De aanval op de koppositie komt vooralsnog van buitenlandse bodem via Psy, One Direction en Adele. “Gangnam Style” stijgt naar 3, terwijl “Live While We’re Young” nieuw binnenkomt in de Spaanse top 50 op 4 en “Skyfall” ook al nieuw is op 6. De komende week lijken met name Psy en Adele een serieuze poging te gaan doen om Juan Magan eindelijk van de troon te stoten.

Net onder de top 10 gaat Dr. Bellido spectaculair omhoog: “Señorita” gaat van 45 naar 14, en ook de Italiaan Tiziano Ferro heeft haast, want met “El Amor Es Una Cosa Simple” gaat hij van 49 naar 16.

View on Australia

Psy voert alweer voor de derde week de lijst aan Down Under en de verwachting is dat dit nog wel even gaat duren, aangezien hij de komende week op promotie tournee is in Australië. De enige echte bedreiging voor de koppositie komt van Adele die ook hier de hoogste binnenkomer is. Pink gaat met “Try” naar 6 in de 6e week mede dankzij haar promotour van de afgelopen week, en Kesha stijgt in haar 2e week van 11 naar 10. Dit is trouwens inmiddels alweer haar 8e top 10 aldaar.

Pitbull scoort daar inmiddels al met “Don’t Stop The Party”. Samen met TJR stijgt hij van 23 naar 15. De Swedish House Mafia van 25 naar 13, en komt ook hier Bruno Mars binnen, en wel op 20 met “Locked Out Of Heaven”. Dit nummer is trouwens afkomstig van zijn laatste album 'Unorthodox Jukebox'.

Blik op de rest

Ster advertentie
Ster advertentie