Zweedse Tove Lo pakt koppositie in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Zweedse Tove Lo pakt koppositie in Mega Top 50

Voor de tweede week op rij is er een nieuwe nummer 1 in de Mega Top 50 en voor de tweede week op rij komt de track uit Scandinavië. Tove Lo stijgt met 'Stay High' naar de bovenste plek.

De ene Scandinavische plaat lost de andere af aan de top van de Mega Top 50 deze week. De twee Noren Nico & Vinz hebben maar één weekje mogen genieten van hun nummer één-hit ‘Am I Wrong’. Deze week al weer zakt het tweetal naar de tweede plek, om stuivertje te wisselen met zangeres Tove Lo uit het buurland Zweden.

Zweeds succes

‘Stay High’ is de twintigste single uit Zweden die op 1 komt in Nederland. Vorig jaar was het twee keer raak voor Avicii, maar de Zweedse koploper is natuurlijk ABBA, met tien nummer één-hits in Nederland. Tove Lo is de tweede Zweedse solozangeres met een charttopper in de Mega Top 50, na ‘Big Big World’ van Emilia in 1998.
Het is voor het eerst dat we een Scandinavische troonwisseling hebben in de Mega Top 50. In 2010 hadden we eigenlijk een halve, toen ‘One’ van de Swedish House Mafia werd opgevolgd door ‘Bumpy Ride’ van Mohombi. Mohombi is een zanger die woont in Zweden, maar hij is geboren en opgegroeid in Kongo.

Remix

Tove Lo krijgt hulp van de twee Amerikaanse producers Hippie Sabotage. Die twee remixten het nummer ‘Habits’ van Tove Lo en doopten het om tot ‘Stay High’. En die remix bereikt nu dus de toppositie in de Mega Top 50. Eind vorig jaar was het ook al eens raak met de Calvin Harris-remix van ‘Eat, Sleep, Rave, Repeat’ van Fatboy Slim. Maar om nóg een remix-nummer één-hit te vinden moeten we al weer zes jaar terug, naar Guru Josh (‘Infinity 2008’) en Robin S. (‘Show Me Love 2008’).
Ster advertentie
Ster advertentie