Clean Bandit 10de week op 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Clean Bandit 10de week op 1 in Mega Top 50

Het aantal weken op nummer 1 is voor Clean Bandit in de dubbele cijfers terecht gekomen. 'Rather Be' is voor de tiende week de populairste single van Nederland.

‘En dat is tien!’ zeggen Clean Bandit en Jess Glynne dan. Tien weken op nummer één in de Mega Top 50, dat is een respectabel aantal voor ‘Rather Be’. Van de 770 nummer één-hits uit de Mega-geschiedenis hebben 753 stuks het nooit zo ver geschopt. ‘Rather Be’ is een van de zeven charttoppers met exact tien weken koppositie op de teller.
Maar er zijn tien platen die nóg langer op 1 hebben gestaan. De langstgenoteerde koploper is nog altijd ‘Que Si, Que No’ van Jody Bernal, die 15 weken op 1 stond in 2000. Daarna volgt ‘Balada’ van Gusttavo Lima, met 14 weken, met vlak daarachter ‘Dromen Zijn Bedrog’ van Borsato en ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye, met ieder een kwart jaar aan kop.

Volgende week weer?

Plakt Clean Bandit er een elfde week aan kop aan vast of niet? Het zal een pittige strijd worden want er zijn veel kapers op de kost. Zo is daar Calvin Harris met 'Summer', een track die week na week stijgt en deze week op nummer 2 uitkomt. Datzelfde geldt voor het Noorse duo NIco & Vinz die met 'Am I Wrong' van 6 naar 3 gaan.
Daarnaast zou de finale van het Eurovisie Songfestival voor vuurwerk kunnen zorgen. De eerste halve finale waarin The Common Linnets uitkwamen, zorgde er al voor dat ze met 'Calm After The Storm' deze week stijgen van 48 naar 7. Komt een nummer 1-positie, die ze al eerder bekleedden, in de buurt? Naast het Eurovisie Songfestival is er ook nog een andere hype in de media: het nieuwe album Xposure van Michael Jackson. Samen met Justin Timberlake scoort de King Of Pop een postume hit die erg populair is.

Lees ook: Grote stijging The Common Linnets in Mega Top 50

Lees ook: Postume hit voor Michael Jackson in Mega Top 50

Ster advertentie
Ster advertentie