K'naan & Nelly Furtado hoogste nieuwe op #16

  1. Nieuwschevron right
  2. K'naan & Nelly Furtado hoogste nieuwe op #16

De hoogste nieuwe binnenkomers van deze week komen allebei uit Canada! Het gaat om K'naan en Nelly Furtado, die met "Is Anybody Out There?" nieuw zijn op #16.

Hoewel, hoewel 100% Canadezen zijn het niet. K’naan is geboren in Somalië en heet eigenlijk Keinan Abdi Warsame. Hij woonde in de hoofdstad Mogadishu tijdens de Somalische burgeroorlog en verhuisde op z’n dertiende met z’n familie naar het Canadese Toronto. Pas daar leerde hij zijn eerste woorden Engels. In 2010 stond hij twee keer in de Mega Top 50; één keer met Keane ("Stop For A Minute") en één keer met de WK-single van Coca-Cola ("Wavin' Flag").

Op "Is Anybody Out There?" is Nelly Furtado zijn vrouwelijke duetpartner. Die is weliswaar geboren is in het Canadese Victoria, maar haar ouders komen van het eiland São Miguel, een van de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan die bij Portugal horen. Nelly is dan ook vloeiend tweetalig. Ze behaalde al twee keer de #1 in de Mega Top 50, zou daar met "Is Anybody Out There?" een derde keer bij komen?

Alle nieuwe tracks van deze week:
16. K'naan & Nelly Furtado "Is Anybody Out There?"
19. Trijntje Oosterhuis "Happiness"
32. Morning Parade "Under The Stars" (re-entry)
37. Jay-Z & Kanye West "Ni**as In Paris"

Ster advertentie
Ster advertentie