Coldplay weer op tweede plek in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay weer op tweede plek in Album Top 100
Na drie weken staat 25 van Adele nog steeds stevig bovenaan. En dus moet na Marco Borsato ook Coldplay genoegen met een tweede plaats voor hun album A Head Full Of Dreams.
Ghost Stories, het vorige studioalbum van de Britse band Coldplay, liet zo’n drie jaar op zich wachten. En toen het er vorig jaar eindelijk was, hielden onze eigen Common Linnets het album vijf weken van de eerste plaats.
Dit keer heeft Coldplay weer pech, want nu is het Adele die met 25 hun zevende studioalbum A Head Full Of Dreams tegen houdt. 25 verkoopt meer dan twee keer zoveel. Wellicht dat de band in juni alsnog de eerste plaats pakt, als ze twee concerten geeft in de Amsterdam ArenA.

Box Bruce Springsteen

Als de geruchten juist zijn, dan komt Bruce Springsteen volgend jaar met een nieuw album en gaat hij op tournee zonder zijn E-Street Band. Voorlopig moeten we het dus nog even stellen met de 4cd-box The Ties That Bind – The River Collection, en dat is geen straf! Op die box staat het dubbelalbum The River uit 1980, een enkele cd met studio-outtakes uit 1979 en 1980. En daarnaast krijg je er ook nog eens drie DVD’s bij met tourrepetities, een optreden in Tempe, Arizona uit 1980 én de documentaire The Ties That Bind, waarin The Boss vertelt over het opnameproces van The River.
Eigenlijk wilde Springsteen in 1979 een enkele elpee uitbrengen met de titel The Ties That Bind. Uiteindelijk werd het een dubbelalbum, dat in eerste instantie niet hoger kwam dan de vijfde plaats. In 1985 ging het album op herhaling en bereikte de tweede plaats. Dit was het gevolg van zijn enorme populariteit; in juli 1985 stond Springsteen met vier singles genoteerd. Gedurende twee weken stond drie daarvan in de top 10, waaronder de #1-hit ‘I’m On Fire’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#5 Golden Earring: The Hague

Na een album in de serie The Golden Years Of Dutch Pop Music (#73 in april) en 50 Years – Anniversary Album (#26 in november), is het alweer raak voor de Golden Earring. Na de ouwe meuk komen de Haagse rockers met de EP The Hague, vijf nummers die een eerbetoon vormen aan Rockstad #1 Den Haag. Het is het eerste nieuwe werk sinds het album Tits ’N Ass uit 2012, dat de eerste plaats bereikte. Aanleiding voor drie keer Earrring in één jaar, is het 50-jarig jubileum dat de band zaterdag viert met een concert in de Ziggo Dome.

#14 SFB: Reset The Levels II: The Boulevard

Na een aantal nummers op het album New Wave, met onder andere Ronnie Flex, presenteert het Haagse hip hop collectief eigen werk op de EP Reset The Levels II: The Boulevard. SFB, dat staat voor Strictly Family Business, bestaat uit Francis ‘Frenna’ Edusei, Jackie ‘Priceless’ Osei, Alejandro ‘Jandro’ Hak en Keane ‘KM’ Marica. Aan de EP met negen nummers, werkten Sevn Alias, Broederliefde, Ronnie Flex en Hef mee.

#25 Troye Sivan: Blue Neighbourhood

Ruim een jaar geleden was 'Happy Little Pill' van Troye Sivan op 3FM te horen als Megahit. Een doorbraak bleef toen uit, wel bouwde de in Johannesburg, Zuid-Afrika, geboren Troye Sivan Mellet een grote schare fans op. Veel zal hij niet van Johannesburg hebben gezien, want al op zijn tweede verhuisde Sivan naar Australië. Naast zingen (op zijn achtste nam hij zangles), acteert hij in tv-series en films. Na drie EP’s, de eerste al in 2008, komt de inmiddels 20-jarige Sivan met zijn eerste album, Blue Neighbourhood.

#31 Maria Mena: Growing Pains

De Noorse Maria Viktoria Mena kreeg al op haar zestiende een platencontract via haar vader, die als Nicaraguaanse muzikant in Noorwegen verzeild was geraakt. Op haar zevende gingen haar ouders uit elkaar, waardoor zij last kreeg van depressies. Het schrijven en zingen van liedjes werd haar uitlaatklep. De eerste kennismaking met Maria Mena in ons land, was met het nummer ‘You’re The Only One’ (#19 in 2004). Daarna was ze verkocht aan ons land en scoorde nog enkele hits.
Growing Pains is het eerste album sinds Weapon In Mind (#14 in 2013). Die tijd had ze nodig om haar scheiding in 2014 met de journalist Eivind Sæther, waarmee ze twee jaar was getrouwd, te verwerken. Vroeger was ze onzeker over zichzelf, maar dat is nu voorbij. Volgend jaar wordt ze 30 en dat ziet ze vol vertrouwen tegemoet. Tijdens het schrijfproces van Growing Pains, dat moeizaam verliep, kreeg ze tijdens haar slaap visioenen van het album en kon ze verder.

#44 Brigitte Kaandorp: Thuis

‘Duet’, de enige hit van caberetiere Brigitte Kaandorp, die ze zong met cabaretier Herman Finkers bereikte in 1990 de tweede plaats. Het nummer werd van de eerste plaats gehouden door ‘The Joker’ van Steve Miller Band, dat dankzij een reclame voor het spijkerbroekmerk Levi’s alsnog een grote hit werd. ‘Duet’ zul je niet vinden op het album Thuis van Kaandorp. Daarop staan voornamelijk liedjes uit de laatste twee soloshows en er staan een paar oudere nummers op die ze nu met een paar goede muzikanten heeft opgenomen. Op de tweede cd staan vijf karaokeversies van nummers die veel gezocht worden.

#50 Them: The Complete Them 1964 - 1967

Behalve de hit ‘Gloria’ (#3 in 1967), heeft de Ierse formatie Them nooit een notering in ons land behaald. Zelfs geen enkel album! Them, met zanger Van Morrison, begon in 1964 en was actief tot 1972. Al in 1966 verliet Morrison de band voor een succesvolle solocarrière. De 3cd-box The Complete Them 1964 – 1967 beslaat dan ook zijn periode bij de band met de albums The Angry Young Them (1965) en Them Again (1966), plus singles, demos, live sessies en bijzondere opnames.

#54 Rush: R40 Live

Het regent cd-boxen deze week, want hier is er weer eentje. De 3cd-box R40 Live van de Canadese rockband Rush. Daarop staan de concerten van 17 en 19 juni 2015 in the Air Canada Centre in Toronto, opgenomen tijdens de gelijknamige Noord-Amerikaanse tour.

#86 Fleetwood Mac: Tusk – Deluxe Edition

#87 G-Eazy: When It’s Dark Out

#95 Gabriel Ríos: This Marauder’s Midnight

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie