Mr. Probz terug op 1 in Groot-Brittannië

  1. Nieuwschevron right
  2. Mr. Probz terug op 1 in Groot-Brittannië

Mr. Probz is terug op nummer 1 in Groot-Brittannië. De Nederlandse rapper heeft de koppositie heroverd op Calvin Harris.

Het was twee weken geleden groot nieuws toen Mr. Probz vanuit het niets op nummer 1 binnenkwam in Groot-Brittannië. Hij zette deze prestatie neer met zijn hit 'Waves', die een jaar geleden al hoog in de Mega Top 50 stond.

Inmiddels valt heel Europa voor Mr. Probz; hij wist al de nummer 1 te worden in Groot-Brittannië, België, Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden en Duitsland. In de meest geluisterde tracks wereldwijd op Spotify staat 'Waves' op nummer 3 met ruim 7,2 miljoen luisterbeurten in een week tijd.

Calvin Harris verslagen

Na de nummer 1 van Mr. Probz in Groot-Brittannië moest hij een week geleden zijn koppositie afstaan aan 'Summer' van Calvin Harris. Maar goed nieuws: de Nederlander komt terug en neemt deze week de bovenste plek in de Britse chart gewoon weer over. Calvin Harris moet genoegen nemen met een tweede positie en de Canadese zangeres Kiesza maakt met haar 'Hideaway' de top 3 compleet.

Remixhit

'Waves' van Mr. Probz kwam in de zomer van 2013 tot nummer 5 in de Mega Top 50. In de jaarlijst over 2013 behaalde de track nummer 7. Dat was echter wel in de originele versie, terwijl de rest van Europa Mr. Probz leert kennen door middel van een remix. De Duitse DJ Robin Schulz nam 'Waves' onder handen door de vocalen wat te versnellen, een beat toe te voegen en er een stel zomerse klanken onder te leggen.

Hoewel Robin Schulz mede verantwoordelijk is voor de internationale doorbraak van Mr. Probz, hebben de twee elkaar nog nooit ontmoet. Ze willen dat wel, maar voorlopig laten de agenda's het niet toe. Inmiddels is de Robin Schulz remix ook een hit in de Mega Top 50. De voorlopige piek werd een week geleden bereikt, toen de track de 28ste positie in de lijst bezette.

Ook hit in Amerika?

Het einde van het internationale succes van Mr. Probz is nog lang niet in zicht, want er komt ook nog een release aan van 'Waves' in de Verenigde Staten. En dan te bedenken dat Mr. Probz 'Waves' eerst niet eens in Nederland uit wilde brengen, totdat 3FM zo enthousiast was dat hij toch maar overstag ging...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reageer! Welke versie van 'Waves' is jouw favoriet; het origineel of de remix?

Ster advertentie
Ster advertentie