Kerstalbum Michael Bublé weer op #1 Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Kerstalbum Michael Bublé weer op #1 Album Top 100

Deze week zijn er veel kerstalbums terug te vinden in de Album Top 100. Eentje daarvan is Christmas van Michael Bublé, dat voor de derde keer in vier jaar op nummer 1 staat!

#1 Michael Bublé: Christmas

Dit is de laatste Album Top 100 voor de kerst. Wat is dan mooier om een kerstalbum op #1 te hebben. Vorig jaar was het Beyoncé die tot ieders verrassing met een nieuw album kwam, Beyoncé, dat voor de kerst de #1-positie pakte van 1000 Spiegels van Marco Borsato. Leuk, maar geen echt kerstalbum.
Dit jaar is het een oude bekende die met kerst #1 staat én met een kerstalbum: de Canadese zanger Michael Bublé met zijn album Christmas. Dat is niet voor het eerst, want in 2011 én 2012 stond dat album ook al bovenaan de Album Top 100. In 2012 was het de zogenaamde ‘deluxe edition’ die de eerste plaats pakte.

Kerstalbums

Naast Christmas van Michael Bublé, staan er nog zeven kerstalbums in deze lijst. Dat zijn:
#2 Nick & Simon: Christmas With … It’s Beginning To Look A Lot Iike Christmas
#7 3js: Acoustic Christmas
#52 Pentatonix: That’s Christmas To Me
#54 B-yentl: Merry X-mas, opvolger van X-mas Miracles (#50 in 2012)
#65 Nick & Simon: Christmas With …- Merry X-mas Everybody (#2 in 2013)
#68 Glennis Grace: One Christmas Night Only (#9 in 2013)
#83 Susan Boyle: Home For Christmas (#12 in 2013)
Over naar de drie resterende eerste weeks noteringen in deze kerstlijst.

#14 d’Angelo & the Vanguard: Black Messiah

We kijken niet vreemd op als je de naam d ‘Angelo niet zo veel zegt. Michael Eugene Archer, zoals hij volgens de burgerlijke stand van Richmond, Virginia, heet, scoorde dertien jaar geleden zijn laatste hit ‘Untitled (How Does It Feel)’ (#78). Het zwoele nummer leverde hem de status van sekssymbool op. Vier jaar daarvoor scoorde hij zijn eerste hit met ‘Brown Sugar’ (#31).
Sinds 2000 is er geen nieuw werk meer van hem verschenen. De reden voor de lange stilte is dat d’Angelo zich niet meer op z’n gemak voelde met zijn status als sekssymbool. In 2000 trok hij zich dan ook terug in Richmond. Na de zelfmoord van een vriend, raakte hij aan de drank. Plannen voor een live album werden ingetrokken, zijn vriendin ging bij hem weg en hij had weinig contact meer met zijn familie. Na een auto-ongeluk, en een beschuldiging van drugsgebruik, belandde hij in een afkickkliniek.
Sinds 2009 gaat het weer beter met hem. Hij heeft een nieuwe manager, werkte met onder andere Prince en Kanye West samen en schreef nieuwe nummers. Black Messiah is pas het derde album van d’Angelo en vast niet zijn laatste!

#26 5 Seconds Of Summer: LiveSOS

2014 was een goed jaar voor de Australische boyband 5 Seconds Of Summer. Een handvol hits, in juli een #1-notering voor het album 5 Seconds Of Summer en onlangs nog het voorprogramma van die andere boyband One Direction. Om het jaar goed af te sluiten komt 5 Seconds Of Summer met LiveSOS, opgenomen tijdens hun tournee door Europa, Noord Amerika en natuurlijk Australië. Het ideale cadeau voor onder de boom voor 5SOS, zoals hun fans zich noemen.

#32 Nicki Minaj: The Pinkprint

Met ‘Bang Bang’ scoorde Nicki Minaj dit jaar een vette top 10-hit samen met Jessie J en Ariana Grande. Toch zal je dat nummer tevergeefs zoeken op The Pinkprint, haar derde studioalbum. ‘Anaconda’, haar laatste hit, staat er wel op. De titel van het album is een verwijzing naar The Blueprint van Jay-Z uit 2001, Nicki’s favoriete rapper. Aangezien het album van Jay-Z veel betekend heeft voor mannelijke rappers, wil zij dat The Pinkprint dat ook wordt voor vrouwelijke rappers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl

Ster advertentie
Ster advertentie