Sam Smith pakt dubbel in Britse hitlijsten

  1. Nieuwschevron right
  2. Sam Smith pakt dubbel in Britse hitlijsten
Niet Flo Rida of Years & Years, maar Sam Smith is de nieuwe nummer 1 in de UK Chart. De Britse zanger pakt ook nog eens de koppositie in de albumlijst.
Op 'Lay Me Down' werkt Sam Smith samen met John Legend. Het nummer is speciaal geschreven voor Comic Relief, een Brits goed doel. 'Lay Me Down' is de vierde nummer 1-hit voor Smith in de afgelopen twee jaar. Na de samenwerking met Naughty Boy ('La La La'), pakte hij ook met twee eigen singles de koppositie: 'Money On My Mind' en 'Stay With Me'. Voor John Legend is 'Lay Me Down' zijn allereerste nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk.

Flo Rida net niet op #1

Na vijf nummer 1-hits in drie jaar tijd, is het Flo Rida dit keer niet gelukt om de koppositie van de UK Chart te bereiken. Met zijn single ‘GDFR’ (wat staat voor ‘Going Down For Real’) blijft hij samen met Sage The Gemini en Lookas hangen achter het duo Smith/Legend en de nummer 1 van vorige week: 'King' van Years & Years.
Vijf keer eerder stond de Amerikaanse rapper en zanger dus op nummer 1 in het Verenigd Koninkrijk. In 2009 met ‘Right Round’ (met Ke$ha), een jaar later met ‘Club Can’t Handle Me’ (met David Guetta) en met ‘Good Feeling’ in 2011 deed hij dat als hoofdartiest. Twee keer ging hij aan kop als gastartiest: op ‘Bad Boys’ van Alexandra Burke (2009) en op ‘Troublemaker’ van Olly Murs (2012).

Negentiende top 10-hit Usher

Achter Flo Rida is Usher de tweede binnenkomer (op nummer 8) met zijn nieuwe single ‘I Don’t Mind’. Daardoor staat hij voor de negentiende keer in de top 10 van de UK Chart. Usher stond vier keer eerder bovenaan de lijst. Zijn eerste keer was in 1998, toen hij met ‘You Make Me Wanna…’ een weekje aan kop ging. ‘Yeah’ (2004), ‘Burn’ (2004) en ‘OMG’ stonden deze eeuw op nummer 1.

Single top 10

01 ( – ) 'Lay Me Down' - Sam Smith & John Legend
02 (01) ‘King’ – Years & Years
03 ( – ) ‘GDFR’ – Flo Rida & Sage The Gemini & Lookas
04 (02) ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
05 (03) ‘FourFiveSeconds’ – Rihanna & Kanye West & Paul McCartney
06 (04) ‘Take Me To Church’ – Hozier
07 (05) ‘Earned It’ – The Weeknd
08 ( – ) ‘I Don’t Mind’ – Usher & Juicy J
09 (06) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
10 (08) ‘Hold Back The River’ – James Bay

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dubbel voor Sam Smith

Naast zijn duet met John Legend in de singlechart, staat meneer Smith ook in de albumlijst op nummer 1. En dat is niet voor het eerst. In The Lonely Hour staat er namelijk voor de achtste week, verdeeld over zes periodes. Daarmee is Smith de eerste mannelijke solo-artiest in de historie van de Britse hitlijst die dat voor elkaar krijgt. Maar drie andere artiesten kwamen nog vaker op de eerste plek terecht met één en hetzelfde album: 21 van Adele en Our Version Of Events van Emeli Sandé stonden in zeven verschillende periodes aan kop, Simon & Garfunkel's Bridge Over Troubled Water deed dat liefst acht keer.

Geen #1 voor Madonna

In navolging van de Nederlandse albumlijst, leek Madonna halverwege de week ook in het Verenigd Koninkrijk op nummer 1 te belanden. Maar dat lukte de zangeres met Rebel Heart uiteindelijk niet. In totaal stond de Queen Of Pop elf keer op de bovenste plek in de UK. In 1984 lukte haar dat voor de eerste keer. Like A Virgin ging toen twee weken aan de leiding. Met MDNA stond ze in 2012 het laatst op de eerste plek. Dat Madonna nog altijd in trek is, bewijst ze nu maar weer met haar nieuwe abum Rebel Heart.

Album top 10

01 (02) In The Lonely Hour – Sam Smith
02 ( – ) Rebel Heart – Madonna
03 (03) X – Ed Sheeran
04 (01) Chasing Yesterday – Noel Gallagher’s High Flying Birds
05 (04) Wanted On Voyage – George Ezra
06 (09) A Perfect Contradiction – Paloma Faith
07 ( – ) Lady Sings The Blues – Rebecca Ferguson
08 (07) 1989 – Taylor Swift
09 (05) Royal Blood – Royal Blood
10 ( – ) Sweet Soul Music – Overtones

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie