David Bowie op 69-jarige leeftijd overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie op 69-jarige leeftijd overleden
David Bowie is overleden. De zanger verloor op 69-jarige leeftijd de strijd tegen kanker.
‘Space Oddity’, ‘Ziggy Stardust’, ‘Under Pressure’, ‘Heroes’, ‘Let’s Dance’. Stuk voor stuk track van David Bowie waarmee hij telkens weer de hele wereld veroverde. En dat laatste deed hij afgelopen vrijdag (8 januari) nog. Toen bracht het Britse muziekicoon zijn nieuwe en 25e album uit. Blackstar werd erg goed ontvangen in de muziekwereld.

Vier keer op 1

David Robert Jones werd in 1947 geboren in het Engelse Brixton. Onder de naam David Bowie werd hij een enorme ster. Bowie veranderde alsmaar van imago, iets wat hij erg fijn vond om te doen. Dat leverde hem in de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig grote hits op. In de Mega Top 50 stond hij vier keer op 1 en haalde hij zeventien keer de top 10. Afgelopen vrijdag, op zijn verjaardag, zetten we de grootste vijf hits van David Bowie op een rijtje.

Achttien maanden

Bowie overleed aan de gevolgen van kanker, omringd door zijn familie en vrienden. Het nieuws verscheen zondagavond (Amerikaanse tijd) op de website van de zanger. Zijn dood kwam volkomen overwacht. Hij overleed na een strijd van meer dan een jaar.

‘Look up here, I’m in heaven’

Van Blackstar, het nieuwe album van Bowie, is ‘Lazarus’ de eerste single. De Brit begint het nummer met de zin ‘look up here, I’m in heaven’. Luister de track hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bowie in Groninger Museum

In het Groningen Museum is op dit moment een grote expositie over de carrière van Bowie te zien. De tentoonstelling is eerder te zien geweest in onder meer Londen, Parijs en Chicago. Ruim driehonderd objecten van Bowie uit de afgelopen vijftig jaar zijn te bewonderen, waaronder zelfgescheven songteksten, kostuums van de zanger en ander zeldzaam materiaal.

‘Let’s Dance’

Vier nummer 1-hits scoorde Bowie dus in de Mega Top 50. Eentje daarvan is deze, ‘Let’s Dance’, afkomstig van het album Heroes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie