Phillip Phillips – ‘Home’

  1. Nieuwschevron right
  2. Phillip Phillips – ‘Home’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Amerikaanse Philip Philips is ‘not your average Idols-winnaar’. Met zijn akoestische gitaarliedjes zou hij niet misstaan op een willekeurig zomerfestival. De 21-jarige Philip begon op zijn 14de met gitaar spelen door het vriendje van zijn zus, die hij als zijn grote voorbeeld zag. Philip was op slag verliefd op het instrument en oefende op liedjes als Smoke on the water van Deep purple en Crazy Train van Ozzy Osbourne. Pas jaren later ging hij erbij zingen, toen hij samen met zijn zus en zwager een bandje ging vormen.

In 2011 onderbrak hij zijn technische studie aan de Albany Technical College in Georgia om mee te doen aan het 11de seizoen van American Idol. Hij won de talentenshow met zijn debuutsingle ‘Home’, die hij samen schreef met Greg Holden, ook bekend van ‘The Lost Boy’, een van de meest aangevraagde liedjes van Serious Request 2011. Philips single ‘Home’ werd tot nu toe 278.000 keer gedownload en is daarmee de meest succesvolle single die een Idols-winnaar ooit uitbracht.

Eind vorig jaar kwam het debuutalbum van Philip Philips uit in Amerika, The World from the Side of the Moon en ook die stormde de hitlijsten in en eindigde op nummer 4 in de Billboard 200. De single ‘Home’ is nu ook uit in Nederland en ik ben benieuwd of Philip Philips net zo zulke hoge ogen zal gooien als in de US. Check de video hierboven en laat me weten wat jij ervan vindt!

Ster advertentie
Ster advertentie