Gevoelige Ali B hoogste nieuwe in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevoelige Ali B hoogste nieuwe in Mega Top 50

‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ van Ali B is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Daarmee komt hij in een rijtje met onder andere Marco Borsato en John Lennon.

In De Wereld Draait Door zong Ali B twee weken geleden een gevoelig lied over zijn twee zoontjes, ‘Terwijl Jullie Nog Bij Ze Zijn’. In tranen rapte hij over de gedachte dat hij nu al de pijn voelt omdat hij weet dat hij ze later zal gaan missen wanneer ze zijn opgegroeid en volwassen zijn geworden. De oprechte emotie wordt blijkbaar door velen herkend, want Ali B is deze week met ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn’ de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50 en betreedt de lijst maar liefst op een elfde plaats. Dat is de hoogste binnenkomst voor een Ali B-single in elf jaar tijd: in 2004 kwam ‘Wat Zou Je Doen’, zijn duet met Marco Borsato, binnen op de eerste plek.
Het is niet voor het eerst dat Nederland wordt geroerd door een ode van een zanger aan zijn kinderen. Diezelfde Marco Borsato scoorde zelfs al twee hits over zijn kinderen: ‘Dochters’ bereikte in 2008 de eerste plaats en ‘Samen Voor Altijd’, dat hij samen zong met zijn dochter Jada, met vader Lange Frans en zijn zoon Willem en met vader John Ewbank en zijn dochter Day, kwam in 2013 tot plaats twee.

‘Hey Jude’

De eerste en meest succesvolle ode van een vader aan zijn kind stamt al uit 1968. In dat jaar zong John Lennon voor zijn zoon Julian het nummer ‘Hey Jude’. In het najaar van 1968 stond de single maar liefst zes weken op 1 in Nederland. Een andere nummer 1-hit is ‘Save Your Kisses For Me’, waarmee de groep Brotherhood of Man in 1976 het Eurovisie Songfestival won. Dat lijkt een ‘gewoon’ liefdeslied, totdat zanger Martin Lee de laatste tekstregel zingt: ‘Won’t you save them for me, even though you’re only three’…

Dochters

Een aantal dochters wordt met naam en toenaam genoemd in de hit van hun vader. In 1985 scoorde Chris Rea een grote hit met ‘Josephine’. Zijn dochter brengt hem tot een achtste plaats in de Mega Top 50. Een jaar later scoort Herman van Veen een dikke hit met een ode aan zijn ‘Anne’. En in 1989 scoort John Hiatt met ‘Georgia Rae’. In 2002 scoort DJ Melvin zelfs een househit voor zijn dochter met ‘L.O.I.S.’.

Nederlandstalige odes

Niet met naam genoemd, maar wel voorzien van een loflied, zijn Emma Smit en Roxeanne Hazes. Vader Jan scoorde in 2011 een hitje met ‘Niemand Zo Trots Als Wij’, toen dochter Emma net geboren was. En vader André bracht in 1996 ‘Wees Zuinig Op M’n Meissie’ uit, over zijn toen tweejarige dochtertje Roxeanne. Ook Nederlandstalig, maar dan bedoeld voor een zoon, is ‘Jimmy’ van Boudewijn de Groot. In 1973 kwam Boudewijn daarmee tot een zevende plaats.

Dramatisch lied Eric Clapton

Het meest dramatische lied door een vader voor zijn kind is wel ‘Tears In Heaven’ van Eric Clapton. Clapton schreef het lied nadat zijn vierjarig zoontje Conor in 1991 uit een raam valt van de 53e verdieping van een appartementencomplex in Manhattan. De beheerder had net de ramen gewassen en liet het raam openstaan om het appartement te luchten, toen Conor langs hem heen rende en uit het raam viel. ‘Tears In Heaven’ bereikt in 1992 de dertiende plaats in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie