'Blurred Lines' op #1 - Yellow Claw nieuw op #22

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Blurred Lines' op #1 - Yellow Claw nieuw op #22

Aan kop van de Mega Top 50 verandert er weinig deze week, want voor de vierde week is 'Blurred Lines' van Robin Thicke & T.I. & Pharrell de #1. De hoogste nieuwe is van Yellow Claw & The Opposites, want 'Thunder' komt binnen op #22.

Robin Thicke & T.I. & Pharrell: Blurred lines (1)

Ja hoor, hij staat er nog steeds: ‘Blurred lines’ voert de Mega Top 50 voor de vierde keer aan. de koningsliederen zorgen niet meer voor concurrentie, want die zijn allebei uit de lijst gezwiept. Het officiële ‘Koningslied’ stond vorige week zelfs nog op een vierde plaats, maar is anderhalve week na de troonswisseling ineens uit de Mega Top 50 verdwenen. Daar ga je dan…
Daft Punk is nog altijd wel een geduchte concurrent. ‘Get lucky’ is weer terug in de race om de koppositie en stijgt terug naar 2. Ook verrassend hard onderweg naar de top is Emeli Sandé met ‘Read all about it’. vorig jaar augustus stond het nummer één weekje op 44 genoteerd, maar na een hernieuwde binnenkomst op 49 vorige week knalt de single ineens door naar 11 in de nieuwe lijst! Maar of dat een garantie is dat volgende week ook ‘Blurred lines’ gestoten kan worden; we gaan het meemaken…

Yellow Claw & The Opposites: Thunder (22)

Vorig jaar oktober stonden de groepen Yellow Claw en the Opposites ieder met een eigen single in de Mega Top 50 genoteerd: Yellow Claw met ‘Nooit meer slapen’ en the Opposites met ‘Slapeloze nachten’. Tsja, als je het zó eens bent over de keuze van je onderwerp, dan is het geen wonder dat je besluit om dan maar samen een single op te gaan nemen.
En zo geschiedde: Yellow Claw en the Opposites hebben de tien handen ineengeslagen en komen met ‘Thunder’. Een ode aan de Thunderdome-concerten die Nederland vanaf de jaren ’90 teisterden, zo te horen. De hardcore-evenementen van organisator ID&T waren het populairst halverwege de jaren ’90, maar liepen nog door tot 2012; op 15 december vorig jaar werd de afscheids-Thunderdome georganiseerd in de RAI in Amsterdam.
Thunderdome of niet, Yellow Claw en Opposites raven gewoon door. ‘Thunder’ is de hoogste nieuwe op 22, maar the Opposites staan bovendien nog op 32 genoteerd met ‘Sukkel voor de liefde’, hun top 10-hit van vorige maand, die nu langzaam maar zeker op weg is naar de uitgang.

Mister and Mississippi: Same room, different house (33)

Afgelopen donderdag hoorden we hun album nog voorbij komen in de Hemelse Honderd, de lijst met de honderd beste albums ooit gemaakt volgens de 3FM-luisteraars. En in de nieuwe Mega Top 50 scoren ze met hun Megahit ‘Same room, different house’ hun tweede notering: Mister and Mississippi. ‘Northern sky’ bleef in maart op een bescheiden 47e plaats steken in de lijst, maar ‘Same room, different house’ doet het meteen een stuk beter, met een binnenkomst op 33. Terecht dus dat de groep tot beste nieuwkomer is verkozen tijdens de 3FM-awards!
Voor zangeres Maxime Barlag van Mister and Mississippi zal het allemaal wel heel gewoon zijn, die succes. Zij komt namelijk uit een heuse showbiz-familie: ze is het nichtje van een van de zangeressen van de meidengroep Luv’! Toen Patty Brard in 1980 het damestrio verliet, werd Ria Thielsch, de tante van Maxime, haar opvolgster. Ze hield het maar een half jaartje vol, want Luv’ viel al snel uit elkaar. Maar toch: zo tante, zo nichtje; de appel valt niet ver van de boom.

Rudimental & Ella Eyre: Waiting all night (36)

Na twee hits met John Newman heeft Rudimental nu Ella Eyre als nieuw slachtoffer uitgekozen voor hun derde Mega Top 50-notering. ‘Waiting all night’ is in hun eigen land, Engeland, inmiddels al een doorslaand succes, want het drum&bass-kwartet bereikte er de eerste plaats mee in de Britse hitparade. Voor Rudimental is het inmiddels al hun tweede Britse charttopper, want ‘Feel the love’ stond vorig jaar daar ook al op #1. In de Mega Top 50 lukte dat net niet; de single stond vijf weken op 2, achter ‘Balada’ van Gusttavo Lima. Voor Ella Eyre is het meteen bij haar eerste single al raak. De 19-jarige zangeres brengt volgende maand haar solodebuut uit: de single ‘Young forever’.

Classified & David Myles: Inner ninja (39)

De aanhouder wint! ‘Classiefied’ is het vijftiende album van rapper Classified uit de Canadese plaats Enfield. Luke Boyd, zoals hij bij geboorte genoemd werd, maakt al platen sinds 1995, maar is bij ons altijd volslagen onbekend gebleven. Tot nu, want in de Mega Top 50 breekt hij eindelijk door met het grappige ‘Inner ninja’.
Classified krijgt daarbij hulp van mede-Canadees David Myles. Myles bracht tot nu toe slechts het bescheiden aantal van zes albums uit, dus hij kan voorlopig nog niet tippen aan de productie van Classified. We hebben hier inmiddels al een trend te pakken: de boze gangsta rap is uit, maar de vrolijke humor-rap is helemaal in, met ‘Blurred lines’ op #1, Macklemore & Ryan Lewis twee keer in de top 10 en ‘Inner ninja’ nieuw op #39.

Anouk: Birds (43)

Het Eurovisie Songfestival komt er aan, dus keert ‘Birds’ van Anouk terug in de Mega Top 50. Het nummer stond twee weken terug al op 1 genoteerd, maar was inmiddels al weer uit de lijst verdwenen. Maar nu het er om gaat spannen, en de media-aandacht toeneemt, komt de ESF-track weer terug in de belangstelling.
En terecht, want Anouk gaat met een zesde plek de beste Nederlandse prestatie neerzetten in in vijftien jaar tijd! Tenminste, als we de bookmakers moeten geloven. Er wordt al druk gewed op de winnaar van het liedjesfestival en ‘Birds’ is zowaar een van de kanshebbers op de eindoverwinning. De voorspelling, op basis van de weddenschappen, is momenteel dat Anouk als vierde gaat eindigen in haar voorronde en tenslotte als zesde eindigt in de finale. En dat is net een paar plekken achter de vierde positie voor ‘Hemel en aarde’ van Edsilia Rombley in 1998. De laatste top 3-plek voor Nederland dateert al weer van 1975, toen Teach-in met ‘Ding-a-dong’ het festival won. Dat zit er dit jaar niet in, want de zege zal deze week gaan naar Denemarken. Tenminste, volgens de bookmakers dan.

Calvin Harris & Ellie Goulding: I need your love (45)

Na haar debuuthit ‘Lights’ in november vorig jaar is Ellie Goulding deze week aan haar tweede Mega Top 50-notering toe. ‘Lights’ bracht de Britse zangeres vorig jaar tot de 24e plek. ‘I need your love’ scoort Goulding samen met producer Calvin Harris. Deze Schot (Adam Wiles heet ie in het echt) scoort bij deze pas zijn eerste hit van 2013, terwijl hij vorig jaar echt een topjaar had. Maar liefst vijf keer kwamen we zijn naam toen tegen in de Mega Top 50. Het beste deed hij het met ‘We found love’, samen met Rihanna, dat een derde plek bereikte.

Editors: A ton of love (47)

Toen ze hun albumtitel bedachten, waren ze er nog niet helemaal uit: ‘The weight of your love’. Maar nu hun single uitkomt, is er duidelijkheid: liefde weegt duizend kilo. Althans, als we afgaan op de nieuwe van Editors. En je gaat ‘m vaak horen, want het is de komende week de 3FM Megahit!
De groep lijkt helemaal genezen van het electronica-virus waar ze vier jaar geleden last van hadden op het album ‘In this light and on this evening’. In plaats daarvan maken ze op ‘A ton of love’ een beweging richting stadion-rock. Zo te horen zijn Editors klaar voor de ArenA en het Gelredome. Dat moet dan wel gaan gebeuren zonder gitarist Chris Urbanowicz, want die was het niet eens met de muzikale koers die de groep insloeg en is afgelopen zomer vertrokken. Wil je Editors dit jaar nog zien in Nederland, dan zul je goed moeten zoeken naar kaartjes, want hun optredens in de Gashouder in Amsterdam en op Lowlands in Biddinghuizen zijn al lang uitverkocht!
Ster advertentie
Ster advertentie