Winnaars The Voice geen winnaars in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaars The Voice geen winnaars in Mega Top 50

Als je vrijdagavond met de Mega Top 50 in de hand een weddenschap had afgesloten op de overwinning in The Voice Kids dan was het aan het eind van de avond bedrogen uitgekomen. Vajèn van den Bosch komt binnen in de lijst maar wint niet, dat deed een meisje dat de Mega Top 50 niet haalde. En dat is niet voor het eerst!

Vajèn van den Bosch scoort deze week met The Climb de eerste singlehit via de nieuwste tv-talentenjacht, The Voice Kids. De andere kindervoice-finalisten zijn nog in geen velden of wegen te bekennen in de Mega Top 50. De tracks "The A Team" van Fabiënne Bergmans en "Geef Mij Je Angst" van Dave Dekker, de beide andere Voice-finalisten, blijven deze week ver onder de bovenste vijftig hits steken.

In de finale van de tv-talentenjacht liep het allemaal echter heel anders. Daarin bleek Fabiënne door haar uitvoeringen van "Something’s Got A Hold On Me" (een hit van Etta James uit 1962!) en "What You’re Made Of" (van Lucy Silvas) de meeste stemmen te hebben verworven. Vast en zeker vinden we haar dus volgende week alsnog terug in de Mega Top 50. Maar deze week voert verliezend finaliste Vajèn dus nog de boventoon.

Hebben we dat niet eens eerder gezien, dat de winnaar van een tv-talentenjacht niet tot een fatsoenlijke Mega Top 50-hit weet te komen? Jazeker, en daarvoor hoeven we maar een paar maandjes terug te gaan in de Mega Top 50-historie: in januari won Iris Kroes de grote-mensen-voice, maar de Friese harpiste kwam in de Mega Top 50 niet verder dan plek 8 met "I Can’t Make You Love Me". Tegelijkertijd stond verliezend finalist Chris Hordijk op 1 met "Time After Time …

De geschiedenis van toen herhaalt zich deze week; niet alleen via de noteringen van The Voice Kids, maar ook als je kijkt naar de nieuwe singles van Kroes en Hordijk: Iris Kroes heeft een gloednieuw nummer uit, "Just More", dat maar geen hit wil worden. En dat terwijl ‘verliezer’ Chris Hordijk een lange neus trekt en deze week vrolijk op #24 binnenkomt in de Mega Top 50 met "Won’t You Stay". Wie het laatst lacht, lacht het best…

Ster advertentie
Ster advertentie