Soundtrack Fifty Shades of Grey in top 10 albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Soundtrack Fifty Shades of Grey in top 10 albumlijst

Terwijl Jan Smit voor de tweede week op nummer 1 staat in de Album Top 100, komt het album van de film Fifty Shades Of Grey binnen in de top 10.

Vorige week knalde het album Recht Uit M’n Hart – Ballades van Jan Smit binnen op de eerste plaats. Deze week blijft het daar staan en verdubbelt het de afstand met de nummer 2, Shadows In The Night, het coveralbum van Bob Dylan. Niet vreemd dat het album van Jan Smit #1 blijft, want dit is het Valentijnweekend en daar passen ballades goed bij!
Overigens houden de twee zangers een andere zanger achter zich. Sam Smith springt met zijn album In The Lonely Hour in de 38e week weer omhoog van de elfde naar de derde plek. Dat heeft de Brit te danken aan de winst bij de Grammy Awards: hij sleepte vier prijzen mee naar huis, waaronder dat voor beste album.

Soundtrack Fifty Shades Of Grey hoogste binnenkomer

Niet geheel toevallig is de film Fifty Shades Of Grey deze week in première gegaan, want het is de tijd rond Valentijn. ‘She’s On Fire’ van Bo Saris, dat even in de film langskomt, zul je tevergeefs zoeken op de soundtrack. Daarop blijft echter genoeg over om van te genieten. Naast de hits van Ellie Goulding (‘Love Me Like You Do’) en The Weeknd (‘Earned It’), staan er ook nog nummers op van Beyoncé (2014 remix van ‘Crazy In Love’) en Sia (‘Salted Wound’). Dus ook voor de mannen valt er genoeg te genieten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kodaline buiten top 10

De nieuwe Coldplay, zo werd de Ierse groep Kodaline in 2012 genoemd toen het viertal kwam met het nummer ‘All I Want’. Dat nummer was de voorloper van het album In A Perfect World, dat het jaar daarop verscheen en bij ons tot nummer 8 kwam. Met Coming Up For Air hoopt de groep het succes voort te zetten. Hun tweede album komt deze week in elk geval binnen op nummer 13, iets lager dan hun debuutalbum dus.

Andere binnenkomers

#33 Rumer: Into Colour

In 2010 debuteerde de Britse Sarah Joyce met het album Seasons Of My Soul onder haar artiestennaam Rumer. Het album stond in zes landen in de top 10 en kwam bij ons tot nummer 2, zelfs een plaats hoger dan in haar eigen land. Twee jaar later kwam Rumer met het coveralbum Boys Don’t Cry, dat alleen nog in de Ierse en Britse albumlijst wist te imponeren; hoger dan een 22e plaats zat er bij ons niet in. Op haar derde album Into Colour, geproduceerd door Rob Shirakbari (Burt Bacharach, Dionne Warwick), zingt Rumer weer uitsluitend nummers van zichzelf.

#37 Father John Misty: I Love You, Honeybear

De Amerikaanse folkzanger Joshua Tillman groeide op bij Baptisten en wilde aanvankelijk priester worden. Dat veranderde toen hij de muziek ontdekte van onder andere Bob Dylan. In 2008 werd hij drummer bij Fleet Foxes, die hij vier jaar later weer verliet. Daarop bracht hij het album Fear Fun uit onder de naam Father John Misty, dat refereert naar cocaïne en zijn ervaring met religie en spiritualiteit. I Love You, Honeybear, het tweede album onder die naam, is geheel gewijd aan zijn vrouw Emma, met wie hij in 2013 trouwde.

#48 Blackberry Smoke: Holding All The Roses

Uit Altlanta, Georgia komt de groep Blackberry Smoke. De groep bestaat sinds 2000 en tourde onder andere met ZZ Top en Lynyrd Skynyrd. Holding All The Roses is hun vierde studioalbum en het eerste dat bij ons een notering krijgt.

#53 Danko Jones: Fire Music

Als je Canada zegt en aan rock denkt, komt je al snel uit bij Neil Young en Bryan Adams. Danko Jones is minder bekend, maakt ook rockmuziek en komt ook uit Canada. Het rocktrio bestaande uit Rich Knox (drums), John ‘JC’ Calabrese (basgitaar) en Danko Jones (gitaar/zang), gaat al zijn 25e jaar in. Fire Music is pas het zevende studioalbum, en met een 53e plaats, het meest succesvolle album.

#64 Gretchen Peters: Blackbirds

Voluit heet ze Gretchen Peters, geboren in Bronxville, New York in 1957. Eind jaren ’80 verhuisde ze naar Nashville, de bakermat van de country muziek, waar ze liedjes schreef voor Etta James, Anne Murray, Neil Diamond, maar ook samen met Bryan Adams. In 1996 bracht Gretchen haar eerste album uit, The Secret Of Life. Op Blackbirds, haar achtste studioalbum, en het eerste dat bij ons een notering krijgt, zingt ze over sterfelijkheid en ouder worden.

#96 Natalie Prass: Natalie Prass

Eind januari stond de Amerikaanse singer-songwriter Natalie Prass in Paradiso in Amsterdam. Prass (28) uit Cleveland, deed veel ervaring op met zingen in Nashville. Via een wederzijdse vriend kwam ze in contact met Matthew E White, van het label Spacebomb. Met hem en muzikanten van het label, werkte ze aan haar debuutalbum Natalie Prass.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie