Hot 100: 'See You Again' evenaart Eminem en BEP

  1. Nieuwschevron right
  2. Hot 100: 'See You Again' evenaart Eminem en BEP

'See You Again' van Wiz Khalifa & Charlie Puth staat voor de twaalfde week op nummer 1 in de BIllboard Hot 100. Daarmee vestigt het duo een record.

We gaan even terug in de tijd. Op 9 november 2002 verbeterde Eminem het record van 'I'll Be Missing You' van Puff Daddy & Faith Evans. Met 'Lose Yourself' stond de blanke rapper toen voor de twaalfde week op nummer 1, het langste ooit voor een rapnummer. 6,5 jaar later moest Eminem dat record plots delen met The Black Eyed Peas. Will.I.Am en consorten stonden toen ook twaalf weken op de bovenste plek van de Hot 100 met 'I Gotta Feeling.
En nu, bijna dertien jaar nadat 'Lose Yourself' het record vestigde, komt er nog een track bij. 'See You Again' van Wiz Khalifa & Charlie Puth staat daar nu ook voor de twaalfde week. Het duo werd tussendoor een weekje onderbroken door Taylor Swift & Kendrick Lamar, die met 'Bad Blood' een zeven dagen de koppositie in handen hadden. Onder rapnummers vallen tracks die in de officiële Amerikaanse rapchart hebben gestaan.

OMI meest verkocht

'See You Again' staat dat wel nog bovenaan, met de Furious 7-track lijkt volgende week stevige concurrentie te krijgen van OMI's 'Cheerleader'. De Felix Jaehn-remix van het nummer is deze week de best verkochte track van de Verenigde Staten en stijgt in de Hot 100 van 3 naar 2. 'Cheerleader' is inmiddels 1,1 miljoen keer gedownload in Amerika.

Single Top 10

01 (01) 'See You Again' - Wiz Khalifa & Charlie Puth
02 (03) 'Cheerleader (Felix Jaehn Remix)' - OMI
03 (09) 'Watch Me' - Silento
04 (02) 'Bad Blood' - Taylor Swift & Kendrick Lamar
05 (04) 'Trap Queen' - Fetty Wap
06 (06) 'Can't Feel My Face' - The Weeknd
07 (05) 'Shut Up And Dance' - Walk The Moon
08 (17) 'Where Are Ü Now' - Skrillex & Diplo & Justin Bieber
09 (10) 'Hey Mama' - David Guetta & Nicki Minaj & Afrojack
10 (14) 'Flight Song' - Rachel Platten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meek Mill op #1 in albumlijst

Rapper Meek Mill staat voor het eerst op 1 in de Amerikaanse albumlijst. Met Dreams Worth More Than Money komt hij binnen op de plek. Het is het tweede album van de rapper en daarmee de opvolger van het debuutalbum uit 2012: Dreams And Nightmares.
Meek Mill is al de vijfde artiest dit jaar die zijn eerste nummer 1 scoort in de albumlijst. Eerder kregen Breaking Benjamin (met Dark Before Dawn), James Taylor (Before This World), Muse (Drones) en Florence + The Machine (How Big How Blue How Beautiful) dit voor elkaar.

Album Top 10

01 ( – ) Dreams Worth More Than Money - Meek Mill
02 ( – ) Wildheart - Miguel
03 (04) 1989 - Taylor Swift
04 (07) X - Ed Sheeran
05 (05) Before This World - James Taylor
06 (01) Dark Before Dawn - Breaking Benjamin
07 ( – ) VHS - X Ambassadors
08 (08) Montevallo - Sam Hunt
09 ( – ) Found In Far Away Places - August Burns Red
10 ( – ) Magic Mike XXL - Soundtrack

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie