Paul McCartney rijkste muzikant van de UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul McCartney rijkste muzikant van de UK
Volgens de Britse krant The Sunday Times is Paul McCartney de rijkste muzikant van het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft een vermogen van meer dan 1 miljard.
Op de zogeheten Sunday Times Rich List staan de meest vermogende muzikanten uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Paul McCartney staat daarin op de eerste plaats. De voormalige Beatle zou een vermogen hebben van ruim één miljard euro. Daar zullen zijn samenwerkingen met onder anderen Kanye West en Rihanna wel een beetje bij geholpen hebben. Volgens The Sunday Times is McCartney daarmee de enige uit de muziekindustrie uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland met meer dan een miljard euro.

Meer dan U2 en Jagger

Sir Paul voert al jaren de speciale lijst aan. McCartney houdt daarmee Andrew Lloyd Webber en U2 van de koppositie af. Eerstgenoemde heeft een geschat vermogen van 913 miljoen euro, die Ierse band van frontman Bono moet het doen met ‘maar’ 605 miljoen. Elton John en Rolling Stone Mick Jagger maken de top 5 vol met respectievelijk 379 en 316 miljoen euro.

Succes Calvin Harris en Sam Smith

De hoogste binnenkomer in de lijst komt op naam van Calvin Harris. De dj en producer verdiende afgelopen jaar een slordige 97 miljoen euro en komt daarmee binnen op de dertigste plek. Harris houdt Sam Smith achter zich in de Rich List. De ‘Stay With Me’-zanger gaarde het afgelopen jaar zo’n 60 miljoen euro bij elkaar.

Adele jongste grootverdiener

Opvallend genoeg verdiende Adele 5 miljoen euro in het afgelopen jaar, zonder ook maar iets van nieuwe muziek uit te brengen. De zangeres voert wel de lijst aan van topverdieners in de muziekindustrie die jonger zijn dan dertig jaar. Volgens The Sunday Times is het geschat vermogen van Adele 70 miljoen euro. Het vijftal (of nu nog maar vier) van One Direction deelt de tweede plaats met 35 miljoen.
De hele lijst wordt komend weekend gepubliceerd in The Sunday Times.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie