Kensington ontvangt platina plaat voor Rivals

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington ontvangt platina plaat voor Rivals

Kensington heeft een platina plaat in ontvangst mogen nemen voor hun albums Rivals. Dat betekent dat er 40.000 exemplaren verkocht zijn van het album.

2015 is tot dusver een prima jaar voor de mannen van Kensington. Ze scoorden met ‘War’ hun eerste top 10-hit in de Mega Top 50, ze staan in november twee keer in een uitverkochte Ziggo Dome en ze ontvangen nu ook nog eens een platina plaat voor hun album Rivals.

40.000 exemplaren

De band kreeg de plaat maandagochtend uit handen van radio-dj Edwin Evers. Van Rivals zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Rivals is het derde album van Kensington. Na Borders (#67 in 2010) en Vultures (#6 in 2012) lukte het met Rivals wel om de eerste plek in de Album Top 100 te halen. In totaal stond Kensington drie weken bovenaan de Nederlandse albumlijst.

Serious Talent

Kensington bestaat uit Eloi Youssef, Casper Starreveld, Jan Haker en Niles Vandenberg. De Utrechtse band bestaat wordt in 2010 met de single 'Youth'uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.
Kensington is het tweede 3FM Serious Talent in een week dat een platina plaat in ontvangst mag nemen. Vorige week kreeg Dotan voor single ‘Fall’ al de prijs uitgereikt. Een aantal weken geleden mocht ook Chef’Special de platina award in ontvangst nemen.

Videoclip ‘War’

Check hieronder de videoclip van Kensington’s eerste top 10-hit ‘War’. In de clip is een speciale rol weggelegd voor onder andere Epke Zonderland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie