KvK op #1 in Album Top 100 - 3JS nieuw op #3

  1. Nieuwschevron right
  2. KvK op #1 in Album Top 100 - 3JS nieuw op #3

In de Album Top 100 stijgt Kinderen Voor Kinderen wederom terug naar de koppositie. Dichter Bij De Horizon van 3JS is de hoogste binnenkomer op nummer 3 terwijl Ilse DeLange omhoog gaat naar nummer 2.

#1 Kinderen Voor Kinderen: Klaar Voor De Start (Deel 34)

Vanochtend is opnieuw de tv-special rond het laatste album van Kinderen Voor Kinderen uitgezonden. Het betrof de herhaling van de special die vorige week zaterdag was te zien. Die uitzending heeft er voor gezorgd dat het album Klaar Voor De Start (deel 34) opnieuw naar de eerste plaats stijgt. Drie weken geleden steeg het album ook al terug naar de top van de albumlijst, die het nu in totaal voor de vierde week aanvoert. We zijn dan ook benieuwd wat de herhaling nog teweeg zal brengen!

#3 3JS: Dichter Bij De Horizon

Tot begin van dit jaar leek er niets aan de hand bij 3JS. Maar schijn bedriegt, want in januari werd bekend dat gitarist Jaap de Witte de groep ging verlaten en zoon Jan hem zou opvolgen. Jaap bleek al tijden te lijden aan een neurologische aandoening aan zijn hand, waardoor hij nauwelijks meer gitaar kan spelen. Jaap blijft wel achter de schermen actief. Op 16 april heeft Jan zijn vader opgevolgd. Dichter Bij De Horizon, het vijfde studioalbum van 3Js, was toen al grotendeels klaar. Wel schreef Jan nog mee aan het nummer ‘Verdwaald’.

#4 Lady Gaga: Artpop

De strijd om de eerste plaats ging de afgelopen week vooral tussen Ilse DeLange met After The Hurricane – Greatest Hits & More en Artpop van Lady Gaga. Ilse stond vanaf woensdag bovenaan, Lady Gaga voerde de voorlopige albumlijst op maandag en dinsdag aan. Beide hebben de strijd niet gewonnen, want de eerste plaats is opnieuw in handen gekomen van Kinderen Voor Kinderen. Artpop heeft zelfs de top 3 niet gehaald, maar komt slechts binnen op de vierde plaats. Dat is dan wel weer een plekje hoger dan Born This Way uit 2011. Ilse DeLange staat op #2.

#5 Gordon: Liefde Overwint Alles

Sinds Met Hart En Ziel uit 1999, brengt Gordon weer een Nederlandstalig album uit. Nou ja bijna volledig Nederlandstalig, want op Liefde Overwint Alles staan twee Engelstalige liedjes: ‘Until I Met You’ en ‘So This Is Me’, tevens het themalied van het tv-programma Hotter Than My Daughter, waarvan hij de presentator is. Op het nieuwe album zingt Gordon twee duetten, eentje met B-Brave (‘Never Nooit Meer’) en eentje met Gerard Joling (‘Als Je Alles Hebt Gehad’).

#6 The Beatles: On Air – Live At The BBC Vol. 2

Negentien jaar geleden, in 1994, verscheen het album Live At The BBC van The Beatles, dat destijds de tweede plaats bereikte. Deze week gaat dat album op herhaling op #58, want er is een germasterde versie van verschenen. Tegelijk komt het album On Air – Live At The BBC vol. 2 binnen op #6. De dubbelcd bevat 63 niet eerder verschenen live opnames van The Beatles, gemaakt tussen 1963 – 1965 voor de BBC, de Britse publieke omroep.

#7 Epica: Retrospect – 10th Anniversary

Hoera, de Nederlandse band Epica bestaat 10 jaar! Nou ja eigenlijk 11 jaar, want in oktober 2002 begon gitarist Mark Jansen deze gothic metal band. In het begin was Helena Iren Michaelsen de zangeres, maar omdat het niet boterde met de rest van de band, werd zij vervangen door Simone Simons. Op 23 maart vierde Epica het tienjarig bestaan met een speciaal concert in het Klokgebouw in Eindhoven, samen met een 70-koppig Hongaars orkest en een 30-koppig koor. Daar is nu een cd+DVD van verschenen en levert de band de hoogste notering op. Tot deze week was dat #8, voor The Phantom Agony (in 2003) en Design Your Universe (in 2009).

#9 Venice: What Summer Brings

Sinds het eind van de jaren ’90 treedt de band Venice uit Californië veel op in ons land. De band van de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon, heeft in 2000 zelfs een 2 Meter Sessie uitgebracht, dat de 18e plaats bereikte. Nederland is dan ook zo’n beetje hun tweede home. Op 27 november doen ze een optreden in 013 in Tilburg onder de noemer An Evening With Venice ‘What Summer Brings’., dat tevens de titel is van hun laatste album.

Vlag uit

Tot zover de top 10, want we gaan eerst een feestje vieren. Vorige week stond het album Take Me Home van One Direction precies een jaar genoteerd. Het is altijd afwachten wat zo’n album de week daarop doet… maar je kunt gerust zijn, want het album staat nog steeds genoteerd, en stijgt in de 53e week van 53 naar #50!
Ook deze week mag de vlag uit voor een album dat 52 weken onafgebroken in de albumlijst staat. Unapologetic van Rihanna boekt deze week een flinke winst en stijgt van 71 naar #54. Ze heeft echter nog een flinke tijd te gaan om Good Girl Gone Bad, haar album uit 2007 te evenaren, want dat stond gedurende drie sessies in totaal 79 weken genoteerd. Het album kwam echter nooit hoger dan de 20e plaats. Unapologetic daarentegen bereikte de 6e plaats, een plek waar Rihanna op geabonneerd lijkt te zijn, want ook Loud (in 2010) en Talk That Talk (in 2011) kwamen niet verder dan de 6e plaats.

#13 Keane: The Best Of Keane

#40 The Killers: Direct Hits 2003 - 2013

Wellicht vroeg je je af waarom er de afgelopen week zoveel muziek van Keane en/of The Killers wordt gedraaid? Dan hebben wij hier de verklaring. Van beide bands is een verzamelalbum verschenen en op beide albums staan twee nieuwe nummers. The Killers komen op Direct Hits 2003- 2013 met ‘Shot At The Night’ en ‘Just Another Girl’. Keane heeft als extraatje op hun album The Best Of Keane de nummers ‘Higher Than The Song’ en ‘Won’t Be Broken’. Hun eerste en tevens grootste hit ‘Somewhere Only We Know’ uit 2004 is onlangs door Lily Allen gecoverd voor de kerstcampagne 2013 van het Britse warenhuis John Lewis.

#15 The Rolling Stones: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live

Op 6 en 7 juli gaven The Rolling Stones in Hyde Park in Londen concerten in het kader van hun 50-jarig bestaan. Nog geen veertien dagen daarna lag het album Hyde Park Live in de digitale schappen. Ondanks dat het album alleen bij iTunes te koop was, leverde het album de groep van Mick Jagger, hun veertiende #1-notering op. Datzelfde album minus 3 nummers, is nu overal te koop, maar dan met DVD en met een iets andere titel: Sweet Summer Sun – Hyde Park Live, nieuw op #15, want de meeste fans hebben het immers al.

#38 Crooks & Hef: Freddy & Bundy

Hefvermogen (#65 in 2010) en Papierwerk (#12 in 2012) zijn twee albums van Hef, het alter ego van Julliard Frans. Achter Crooks gaat Juliandri Frans schuil, inderdaad de broer van Julliard. Beide mannen, geboren in Rotterdam, waren op hun eigen manier bezig met muziek. Op Freddy & Bundy werken ze voor het eerst samen. Hef: “Ik had ruzie met mijn vriendin en was terug naar mijn moeder gegaan. Crooks had ook ruzie met zijn vriendin en kwam ook weer thuis wonen. We zaten daar dus weer gewoon net als vroeger en hadden eigenlijk geen idee wat de fuck we moesten gaan doen. We konden niet weer de hele dag computerspelletje spelen, dus zijn we gaan samenwerken en dat leverde het album Freddy & Bundy op.”

#45 Lone: Lone Project

In de jaren ’70 had de groep Alquin succes met de albums Nobody Can Wait Forever (#17 in 1975) en Best Kept Secret (#10 in 1976). Nobody Can Wait Forever kwam zelfs uit in Amerika. Maar toen ze op het punt stonden naar Amerika te vertrekken, ging dat niet door, waardoor de motivatie tot een dieptepunt daalde. In 1977 leidde het dan ook tot het opdoeken van de band. In 2003 was er een reünie, waarna de band 3 cd’s uitbracht. Lone is het project van Ferdinand Bakker (gitaar) & Michel van Dijk (zang). Beide mannen maken deel nog steeds deel uit van Alquin, dat nog steeds bestaat, maar sinds 2012 niet meer optreedt. Lone Project begon als een nieuw album van Alquin, maar werd uiteindelijk een soloproject van de beide heren.

#46 Sheila E.: Icon

Ineens stond ze daar, op 11 november, de avond van Sint Maarten, zangeres en percussioniste Sheila Escoveto, kortweg Sheila E. In de jaren ’80 scoorde ze vijf hits, waarvan ‘Glamorous Life’ het verst kwam (#3 in 1984). In 1987 scoorde ze haar laatste hit met ‘Hold Me’ (#53) en daarna hoorden we niets meer van haar. Tot 11 november dus, toen ze ‘Mona Lisa’ speelde, afkomstig van haar album Icon. Hoewel de titel anders doet vermoeden, is het geen verzamelalbum, maar een heel nieuw album, waaraan ook Prince heeft meegewerkt.

#49 Little Mix: Salute

Na DNA (#49 in april), is Salute alweer het nieuwe album van Little Mix. Op 11 december 2011 wonnen Perrie Edwards, Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock en Jade Thirlwall de Britse factor en was Little Mix de eerste groep die dat presteerde. Voorheen waren het allemaal soloartiesten. Net als op DNA, schreven de meiden de meeste van de nummers op Salute zelf.

#68 Joyce DiDonato: Drama Queens

Afgelopen maandag, 11 november, gaf de Amerikaanse mezzosopraan Joyce Didonato een verpletterend concert in het Concertgebouw in Amsterdam. Het Parool schreef zelfs ‘Superster Joyce DiDonato streelt de ziel’. Op Drama Queens, een album uit 2012, zingt DiDonato, aria’s uit de zeventiende en achttiende eeuw.

#72 Roger Taylor: Fun On Earth

Bijna had de Britse muzikant Roger Taylor (drummer van Queen) deze week met twee albums genoteerd gestaan. The Lot, een box met 12 cd’s + DVD, valt echter net buiten de Album Top 100. En dus scoort Taylor met Fun On Earth, na Happiness (#71 in 1994), zijn tweede albumnotering. Taylor begon al in 2008 te werken aan Fun On Earth, zijn vijfde soloalbum.

#86 Cliff Richard: The Fabulous Rock’n Roll Songbook

In het Verenigd Koninkrijk is The Fabulous Rock’n Roll Songbook officieel het honderdste album dat daar van Harry Rodger Webb, oftewel Cliff Richard, is uitgebracht. Met ‘Move It’ scoorde Richard al in 1958 zijn eerste hit. In ons land scoorde hij #1-hits in de jaren ’60, ’70 en ’80. In eigen land komen daar nog de jaren ’50 en ’90 bij, waarmee hij de enige zanger is die in 5 achtereenvolgende decennia #1-hits scoorde. Op The Fabulous Rock’n Roll Songbook zul je die #1-hits tevergeefs tegenkomen, want het album, live opgenomen in de Blackbird en de Parlor Studio in Nashville, Tennessee, is een hommage aan de muziek van Elvis Presley, Little Richard, Chuck Berry en Buddy Holly, de mannen die hem geïnspireerd hebben. Cliff: “This is my tribute to the artists who took Rock 'n' Roll to the top of the charts. I loved Rock 'n ' Roll then and I still love It.”

#100 Chuckie: The Best Of Chuckie

Aanstaande woensdag, 20 november, zal Clyde Sergio Narain, oftewel DJ Chuckie, optreden voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die dan een bezoek brengen aan Aruba. Chuckie, geboren in Paramaribo, Suriname, woont sinds een aantal jaren op Aruba en is trots dat hij deel uitmaakt van het muziekprogramma. Chuckie: “Ik trek alles uit de kast om het paar te laten genieten van Aruba, maar ook van de muziek van Dirty Dutch. En die zal deze avond waarschijnlijk wel een vleugje meer Latijns-Amerikaans of misschien wel Argentijns zijn.” Op The Best Of Chuckie staan onder andere ‘Let The Bass Kick In Miami Bitch’, het nummer waarmee hij in 2009 wereldwijd doorbrak.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie