Debuutalbum Hardwell op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Debuutalbum Hardwell op #1 in Album Top 100
Het allereerste album van dj Hardwell is meteen een succes. United We Are is op nummer 1 binnen gekomen in de Album Top 100.
Robbert van de Corput is zijn echte naam, maar dat bekt niet zo lekker als je een wereldberoemde dj wilt worden. En dus besloot de geboren Bredenaar Hardwell als artiestennaam aan te nemen. Met succes, want in 2013 én 2014 stond de nu 27-jarige Hardwell op nummer 1 in de DJ Mag Top 100 als ‘populairste dj van de wereld’.
Niet slecht voor een jochie uit Noord-Brabant die op zijn vierde begon met het nemen van pianolessen. Acht jaar later startte hij met plaatjes draaien en op dertienjarige leeftijd had Hardwell al zijn eerste platencontract te pakken. De dj noemt Tiësto als zijn grootste inspiratie. En laat Tiësto nou toevallig ook uit Breda komen! Ook was hij drie keer de populairste dj van de wereld. Een echt voorbeeld dus!
Hardwell heeft al een zestal Mega Top 50-hits op zijn naam staan. In november afgelopen jaar behaalde hij zijn hoogste notering: ‘Young Again’ (met Chris Jones) kwam tot een 32e plek. Maar wat nog ontbrak aan de carrière van Hardwell, was een album. En dat is er vorige week dan eindelijk gekomen: United We Are. Daarop werkt de Nederlander samen met een aantal grote artiesten. Naast – daar is ‘ie weer – Tiësto zijn onder anderen Jason Derulo, Fatman Scoop en onze eigen Mr. Probz te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Echosmith nieuw in ‘linkerrijtje’

Talking Dreams van Echosmith is nieuw op nummer 46. Echosmith scoorde met ‘Cool Kids’ een grote hit in de Mega Top 50. Het nummer behaalde afgelopen november de tiende plek in de lijst en staat nu na negentien weken nog altijd genoteerd.
De Amerikaanse indieband werd in 2009 opgericht. De bandleden zijn allemaal familie van elkaar. Sterker nog: Sydney, Graham, Jamie en Noah Sierota zijn allemaal broers en zussen. Talking Heads is het eerste album van Echosmith.

Andere binnenkomers:

#24 Katzenjammer – Rockland

De band Katzenjammer komt uit Oslo. Rockland is het derde album van de Noren. Le Pop (2008) en A Kiss Before You Go (2011) stonden allebei maar één week in de Album Top 100. Rockland is in elk geval nu al hun hoogstgenoteerde album in Nederland.

#31 Angela (Groothuizen) – Eeuwige Jeugd

Iedereen kent Angela Groothuizen natuurijk als zangeres van de Dolly Dots, als presentatrice van onder meer Wie Is De Mol? Of als jurlylid van talentenjacht X-Factor. Eeuwige Jeugd is haar vierde soloalbum en ook nog eens haar hoogst genoteerde. Haar laatste album dateert uit 2011: Ik Verdedig kwam toen niet verder dan nummer 34, maar stond wel achttien weken in de lijst.

#32 Papa Roach – F.E.A.R.

In 2000 bracht Papa Roach single ‘Last Resort’ uit. Dat leverde de band de 32e positie in de Mega Top 50 op. Daarna scoorden ze nog twee kleine hitjes, maar verder bleef het rustig in Nederland. Maar nu is Papa Roach terug. Met het album F.E.A.R. komen ze deze week binnen op nummer 32.

#35 Sue The Night – Mosaic

Sue The Night is het project van de Haarlemse zangeres Suus de Groot. Afgelopen jaar werd zijn uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Mosaic is haar eerste album.

#41 Bethel Music – We Will Not Be Shaken

We Will Not Be Shaken is an album of beautiful worship and powerful songs of declaration, hope and faith’. Dat zijn de woorden van Bethel Music op hun website. Bethel Music bestaat uit een groep van tien zangers en zangeressen die zingen over God.

#48 Gov’t Mule & John Scofield – Sco-Mule

Gov’t Mule is een southern-blues-rockband uit Amerika. Samen met jazzgitarist John Scofield brengen ze het album Sco-Mule uit. Je kunt zelf wel bedenken hoe ze aan die titel zijn gekomen.

#59 Stef Bos – Kaalvoet

‘Papa, ik lijk steeds meer op jou’ is dé zin die je als eerste zegt als je de naam Stef Bos hoort. Kaalvoet is alweer het zestiende album van de zanger, verzamelalbums meegerekend. Bos scoorde echter nog nooit een top 10-notering met zijn album. Of dat met Kaalvoet gaat lukken, is nog maar de grote vraag.

#66 Sjors van der Panne – Eén Nacht

Sjors van der Panne werd bekend door zijn deelname aan The Voice Of Holland afgelopen jaar. De zanger haalde de finale, maar werd uiteindelijk tweede. Eén Nacht is zijn eerste album.

#76 Dayna Kurtz – Secret Canon Vol. 2

Secret Canon Vol. 1 bereikte de Album Top 100 niet in 2012. Vol. 2 deed dat een jaar later ook niet, maar nu doet het album van Dayna Kurtz dat wel. Kurtz is een Amerikaanse singer-songwriter uit New Jersey. In 2008 werkte zij mee aan Mmm… Gumbo?, het album van de Utrechtse band Room Eleven.

#88 Luke Winslow-King – Everlasting Arms

Vooroorlogse blues en traditionele jazz, dat is waar Luke Winslow-King bekend om is in de Verenigde Staten. Everlasting Arms is het eerste album van de gitarist en zanger dat de Nederlandse hitlijst bereikt.

#89 Palio Superspeed Donkey – A Funny Sunrise

Palio Superspeed Donkey. Wat een interessante naam voor een band. Een band uit Amsterdam, nota bene. De indierockband bestaat uit vier leerlingen van het Barlaeus Gymnasium aan de Weteringschans. En waar ligt die school dan? Nou, tegenover Paradiso! In 2011 werden ze overigens al verkozen tot 3FM Serious Talent. A Funny Sunrise is hun eerste album. Rob Stenders is in elk geval al fan van hun nieuwe single!
Ster advertentie
Ster advertentie