"Wonderful Days" van Miss Montreal nieuw op #18

  1. Nieuwschevron right
  2. "Wonderful Days" van Miss Montreal nieuw op #18

Miss Montreal speelde dinsdag een cover van "Wonderful Days" van Charly Lownoise & Mental Theo. Meteen daarna werd haar versie enorm veel gedownload en dat resulteert in de hoogste nieuwe binnenkomer in de Mega Top 50 op #18!

"Wonderfull Days" verscheen voor het eerst in de eerste week van 1995. Charly Lownoise en Mental Theo kwamen uiteindelijk tot #2 en later zou blijken dat hun single een echte happy hardcore klassieker was. Vorig jaar september deed Miss Montreal in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM een medley van allemaal foute 90s tracks. Daar zat ook "Wonderfull Days" bij, maar heel erg opvallen deed die versie niet. Later zong ze het nummer helemaal op de zolder van 3FM-DJ Coen Swijnenberg voor zijn hobbyproject Swijnenstal. Afgelopen dinsdag herhaalde ze het kunstje bij Q-music en daarmee maakte ze heel veel indruk.

Ook nieuw: Muse "Survival"

Op 27 juli worden de Olympische Spelen in Londen geopend en het officiële anthem daarvan is de nieuwe Muse die binnenkomt op #40. "Survival" is pas het vijfde Olympische thema dat een hit wordt. In 1984, toen de Olympische Spelen in Los Angeles werden georganiseerd, was het voor het eerst raak: Giorgio Moroder bereikte met "Reach Out" bij ons een 47e plek. Twee Olympische Spelen later vonden de sportwedstrijden plaats in Barcelona. In 1992 was daarom het gelijknamige duet tussen Freddy Mercury en Montserat Caballé het openingsthema van de Spelen; het nummer bereikte maar liefst de tweede plaats. Maar dat jaar werd ook het thema van de sluitingsceremonie een hit, dat was "Amigos Para Siempre" van José Carreras en Sarah Brightman (#7). Bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 ging het er weer wat bescheidener aan toe; Gloria Estefan kwam met het thema "Reach" bij ons tot 46.

Plaatje over een plaatje van The Gaslight Anthem

"45" van The Gaslight Anthem verwijst naar een LP-single. Zo’n rond stukje vinyl, met een doorsnede van 7 inch, bevatte exact één liedje en draaide 45 rondjes per minuut. The Gaslight Anthem maakt een plaatje over een plaatje dus. De mannen uit New Brunswick zijn niet de eersten die dat doen. De eerste en grootste single-hit is "Stars On 45" van Stars On 45, een #1-hit uit 1981. De meest recente hit stamt uit 2008, dat was "Do The 45" van Ryan Shaw (#23). Verder bracht Pearl Jam nog een ode aan het zwarte vinyl in "Spin The Black Circle" (#21 in 1994) en werden er plaatjes bezongen door Tamperer featuring Maya ("If You Buy This Record Your Life Will Be Better", #18 in 1998) en Corinne Bailey Rae ("Put Your Records On", #15 in 2006).

Bovenin de Mega Top 50

Aan de top van de lijst gebeurde er deze week niet enorm veel. Gusttavo Lima heeft voor de negende week op rij de populairste track van Nederland te pakken met "Balada". Rudimental & John Newman bleven met "Feel The Love" staan op #2 en Carly Rae Jepsen steeg een plekje met "Call Me Maybe" naar #3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie