Major Lazer terug op #1 met 'Lean On'

  1. Nieuwschevron right
  2. Major Lazer terug op #1 met 'Lean On'

Jazeker, hij is terug! Major Lazer stuitert weer terug naar de eerste plaats, waar hij samen met DJ Snake en Mø in april ook al drie weken op stond.

Daarna stond “Lean On” maar liefst zeven weken lang op de tweede plaats genoteerd, maar uiteindelijk weet de majoor alsnog over “Parijs” van Kenny B heen te klimmen en de bovenste plek te heroveren.

Bijna een record

Er is maar één plaat in de hele Mega-geschiedenis geweest die langer heeft moeten wachten om (binnen één chartrun) weer terug te stijgen naar 1. Begin 2009 was dat Adele met “Make You Feel My Love”. Op 3 januari stond die track destijds één week op 1, om vervolgens acht weken lang door de top 10 te gaan zwerven, met zelfs een zevende plek als laagste notering. Daarna steeg Adele alsnog een tweede weekje terug naar 1 en zette ze vervolgens de definitieve daling in.
En die zeven weken op de tweede plaats, is dat dan een record? Nee, ook niet. “Happy” van Pharrell Williams heeft dat in handen; die stond twee jaar terug maar liefst negen weken lang achtereen op 2. In datzelfde jaar stond “Blurred Lines” van diezelfde Pharrell zelfs elf weken lang op 2, maar niet achter elkaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie