Ajax scoort in de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax scoort in de Mega Top 50

Het was een opvallende nieuwe binnenkomer afgelopen zaterdag in de Mega Top 50: de Ajax Marsch. Het nummer werd in 1918 geschreven na het eerste kampioenschap en nadat vorige week de 30ste titel werd gehaald, downloadden supporters het massaal.

Het is niet voor het eerst dat er liedjes over de Amsterdamse voetbalclub in de Mega Top 50 stonden, want vooral in de jaren '90 kwam het meerdere keren voor. In 1992 scoorde de Ajax Selectie ("Ajax Is Oke") een hit, terwijl in 1995 zelfs vier artiesten met een liedje over hun club de lijst behaalden: Danny Lukassen ("Ajax Is Kampioen"), Hans Versnel ("Hee Ho Met Ajax Gaat 't Zo"), Mokum ("Ajax Heeft De Cup") en Peter Ronald & Ajax Koor ("Ay Ay Ay Ajax"). In 1996 wist Danny Lukassen wederom de Mega Top 50 te halen, dit keer met "Ajax De Godenzonen". Maar ook voor de jaren '90 stond Ajax al in de lijst, want in 1972 was Vader Abraham met "Ajax Leve Ajax" erin terug te vinden.

In totaal stonden er 8 nummers die direct over Ajax gaan in de Mega Top 50, wat meer is dan andere clubs in Nederland. Feyenoord komt nog het meest dichtbij, want 7 liedjes over de Rotterdammers wisten het tot de lijst te schoppen. PSV lukte dat een stuk minder, namelijk slechts 1 keer.

Ster advertentie
Ster advertentie