Mark Ronson aan kop in single- én albumchart UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Ronson aan kop in single- én albumchart UK

Mark Ronson is de eerste artiest die in 2015 in zowel de singlelijst als in de albumchart tegelijkertijd op nummer 1 staat. Met zijn album Uptown Special komt hij deze week nieuw binnen.

Mark Ronson is heter dan ooit! Terwijl hij met zijn single ‘Uptown Funk!’ nog altijd op nummer 1 staat in de UK chart, komt hij in de albumlijst op die plek binnen. Zijn vierde studioalbum Uptown Special is de eerste nummer 1 voor de producer in het Verenigd Koninkrijk. Zijn vorige albums Version (2007) en Record Collection (2010) bleven hangen op een tweede plek. Op Uptown Special werd Ronson samen met onder anderen Bruno Mars, Mystikal en met niemand minder dan Stevie Wonder, die op de eerste én laatste track van het album te horen is. Alhoewel, met name zijn beroemde mondharmonica speelt een grote rol.
Mark Ronson is de eerste artiest sinds Miley Cyrus die in zowel de single- als albumchart in dezelfde week bovenaan staat. Miley pakte in oktober 2013 de ‘dubbel’ met haar album Bangerz en single ‘Wrecking Ball’.

Fall Out Boy weer niet

Het is Fall Out Boy weer niet gelukt om op nummer 1 te komen in de Britse albumlijst. Halverwege de week gingen ze nog aan de leiding, maar meneer Ronson heeft de band op het laatste moment ingehaald. American Beauty/American Psycho is het zesde album van de band. Het is de opvolger van Save Rock and Roll, dat in 2013 ook tot de tweede positie kwam.

Björk net buiten top 10

Haar nieuwe album Vulnicura was nog geen 24 uur te downloaden, of Björk had al een plaats veroverd bij de eerste twintig van de Britse albumchart. Afgelopen woensdag, bij de tussenstand, stond ze al op een zestiende plek, terwijl haar album pas sinds dinsdagavond te downloaden was. En in de rest van de week werd Vulnicura – haar negende studioalbum – ook zoveel gedownload, waardoor Björk is geëindigd op nummer 11. En dat terwijl haar album eigenlijk pas in maart uit zou komen. Maar door een lek, besloot de IJslandse zangeres om het nu al beschikbaar te stellen als download.

Album top 10

01 ( – ) Uptown Special – Mark Ronson
02 ( – ) American Beauty/American Psycho – Fall Out Boy
03 (01) X – Ed Sheeran
04 (03) In The Lonely Hour – Sam Smith
05 (02) Wanted On Voyage – George Ezra
06 ( – ) The Mindsweep – Enter Shikari
07 (04) 1989 – Taylor Swift
08 (05) Hozier – Hozier
09 ( – ) Girls In Peacetime Want To Dance – Belle & Sebastian
10 (06) Never Been Better – Olly Murs

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meghan Trainor net niet op #1

Het gaat Meghan Trainor voor de wind. Afgelopen week kwam haar debuutalbum Title op de eerste plaats binnen in de Amerikaanse albumlijst, deze week komt ze in het Verenigd Koninkrijk nieuw binnen op nummer 2 met haar tweede single ‘Lips Are Movin’. En dat is na ‘All About That Bass’ ook meteen de tweede grote hit voor de blondine in de UK. Die wereldwijde hit ging in 2014 vier weken aan de leiding van de UK Chart, een record voor dat jaar (gelijk met Clean Bandit’s ‘Rather Be’).
‘Lips Are Movin’ was al te streamen in het Verenigd Koninkrijk, maar kon pas vanaf vorige week gedownload worden. En dat werd zó massaal gedaan, dat Meghan Trainor in één keer bijna Mark Ronson van de troon afstoot. Overigens verdwijnt ‘All About That Bass’ deze week juist na twintig weken uit de top 10…

Zesde top 10-hit voor Avicii

Naast ‘Lips Are Movin’ staat er nog een andere nieuwe track bij de beste tien: ‘The Nights’ van Avicii klimt van 16 naar 8. De Zweedse dj en producer Avicii scoort hiermee zijn zesde top 10-hit. Met ‘Wake Me Up’ (drie weken) en ‘I Could Be The One’ (één week met onze eigen Nicky Romero) pakte hij twee keer een nummer 1-hit in de UK. Of dat met ‘The Nights’ ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag.

Single top 10

01 (01) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
02 ( – ) ‘Lips Are Movin’ – Meghan Trainor
03 (03) ‘Take Me To Church’ – Hozier
04 (02) ‘Wish You Were Mine’ – Philip George
05 (04) ‘Up’ – Olly Murs & Demi Levato
06 (05) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
07 (07) ‘Heroes (We Could Be)’ – Alesso & Tove Lo
08 (16) ‘The Nights’ – Avicii
09 (06) ‘Blank Space’ – Taylor Swift
10 (08) ‘Something I Need’ – Ben Haenow

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie