Kygo domineert Mega Top 50 met drie noteringen

  1. Nieuwschevron right
  2. Kygo domineert Mega Top 50 met drie noteringen
Dat dance nog altijd immens populair is in Nederland, blijkt wel uit de nieuwe Mega Top 50. DJ’s en producers zijn op bijna de helft van de tracks de baas.
De Noorse dj Kygo staat deze week met maar liefst drie hits in de lijst genoteerd. In de top 10 doet de 24-jarige Kygo Gørvell-Dahll nog altijd goede zaken met 'Firestone'. Daarnaast is hij de remixer van de hit 'Younger' van de Zweedse zangeres Seinabo Sey, die deze week naar nummer 29 stijgt. En op de vijftigste plek komt Kygo deze week nieuw binnen met 'Stole The Show'.

Twee keer Martin Garrix

Ook Neerlands hoop Martin Garrix doet het opmerkelijk goed in de Mega Top 50. Vorige week kwam hij de lijst al binnen met 'Forbidden Voices' (nu doorgestegen naar #41) en nog maar net een week later komt daar nóg een nieuwe single bij. De achttienjarige Amstelvener is deze week nieuw op nummer 36 met 'Don’t Look Down', waarop niemand minder dan de Amerikaanse superster Usher de vocalen verzorgt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DJ’s uit alle windstreken

Maar de Mega Top 50 wordt daarnaast bevolkt door een heel contingent dj’s uit alle windstreken. De Jamaicaanse zanger OMI staat nog altijd op 2 genoteerd met 'Cheerleader', waarvan de sound bepaald wordt door de Duitse dj Felix Jaehn. Een andere Felix, de Belgische dj Felix de Laet, staat als Lost Frequencies op 3 genoteerd met Are You With Me. En naar nummer 5 stijgen de dj’s van Major Lazer en DJ Snake met 'Lean On'. Ook nog altijd in de top 10 staat de Zweedse dj Galantis met de ex-nummer 1-hit 'Runaway'.
Een andere Zweed, die het al jaren goed doet, is Avicii. Met 'The Nights' staat hij deze week op 25. Vanuit Duitsland maakt Anton Zaslavski furore als Zedd. Samen met Selena Gomez staat hij deze week in de Mega Top 50 op 42. Frankrijk levert zelfs vier dj’s deze week. Good old David Guetta staat nog net in de lijst op 49 met 'Dangerous'. Een andere Fransman die al wat jaren mee draait is Martin Solveig. Deze week staat hij op 19 met 'Intoxicated'. Het jonge talent Feder staat inmiddels al te trappelen op 34, waarop hij debuteert met 'Goodbye'. En de al genoemde DJ Snake staat op 5 met 'Lean On' en op 21 met 'You Know You Like It'.
Twee dj’s uit Groot-Brittannië vinden we in de Mega Top 50 terug. Calvin Harris heeft z’n sporen inmiddels al verdiend; deze week staat hij nog op 32 met 'Outside', samen met Ellie Goulding. Een nieuwere naam is Fox Stevenson, die op 39 staat met 'Sweets (Soda Pop)'.

Producer The Weeknd

De Verenigde Staten tenslotte zijn vertegenwoordigd via het al genoemde dj-collectief Major Lazer op 5. Een andere Noord-Amerikaan is The Weeknd, een alias van Abel Tesfaye. Deze Canadees van Ethiopische komaf scoort twee hits tegelijk: op 13 staat hij solo met 'Earned It' en op 44 samen met het Amerikaanse tienersterretje Ariana Grande met 'Love Me Harder'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie