Kensington sleept derde MTV EMA in de wacht

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington sleept derde MTV EMA in de wacht
Het begint inmiddels een gewoonte te worden: Kensington heeft de MTV EMA gewonnen voor ‘Best Dutch act’.
Kane (twee keer), Brainpower, Tiësto, Anouk (twee keer), Within Temptation, De Jeugd van Tegenwoordig, Esmée Denters, Caro Emerald, Ben Saunders, Afrojack. Deze tien artiesten gingen Kensington deze eeuw voor. Ook zij sleepten allemaal de award voor ‘Best Dutch Act’ in de wacht tijdens de MTV European Music Awards. Een mooi rijtje voorgangers dus voor Kensington. Maar sinds 2013 komt niemand anders er meer aan te pas.

Geen Dotan of Martin Garrix

Want voor de derde keer op rij gaat de award nu naar Kensington. De Utrechtse band liet Martin Garrix, Dotan, Natalie La Rose en Oliver Heldens het nakijken. Eloi Youssef, Casper Starreveld, Jan Haker en Niles Vandenberg vormen sinds 2005 de band Kensington. Althans, drummer Niles verving in 2008 Lucas Lenselink. Met hun derde album Rivals stonden ze drie weken op 1 in de Album Top 100 en daarvan behaalde ‘War’ de top 10 van de Mega Top 50.
De band kreeg de prijs gisteravond in een awardshow in Amsterdam. Eind oktober vinden de MTV Awards plaats in Milaan. Daar maar Kensington kans op de prijs voor ‘Best European act’.

‘Done With It’

Met ‘Done With It’, de vijfde single van album Rivals, kwam Kensington afgelopen week op de onderste plek van de Mega Top 50 binnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie