Michael Prins scoort weer top 10-notering albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Prins scoort weer top 10-notering albumlijst

Met zijn tweede album pakt Michael Prins ook zijn tweede top 10-notering in de Album Top 100. A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours is nieuw op nummer 10.

Aanstaande maandag, 18 mei 2015, weten we wie van de zes overgebleven deelnemers de vierde editie van De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW) heeft gewonnen. In 2013 won Michael Prins de talentenjacht met het nummer ‘Close To You’, dat eind van dat jaar werd gevolgd door het album Rivertown Fairytales (#7). Dat album bevatte materiaal dat Prins al voor het merendeel had liggen.
A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours bevat wel nieuwe liedjes, waarbij Prins zich liet inspireren door zijn muzikale helden John Lennon, Joni Mitchell, Rufus Wainwright en Jeff Buckley.

Eerste #1 voor Django Wagner

Na zijn debuut in 2009 met het album Kali (#27), gaat het Django Wagner voor de wind. Vier top 10-albums volgden, waaronder in 2014 een #2-positie voor Samen … - Live In Concert. Deze week verbetert de Sinti-zanger zichzelf, want Mijn Muziek, Mijn Passie is de nieuwe #1 in de Album Top 100.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#4 Leonard Cohen: Can’t Forget – A Souvenir Of The Grand Tour

Na Live In Dublin (#18 begin dit jaar), komt de Canadese troubadour Leonard Cohen opnieuw met live opnames. Meer dan de helft van de tien nummers op Can’t Forget – A Souvenir Of The Grand Tour zijn opgenomen tijdens soundchecks, dus niet allemaal tijdens live optredens gedurende zijn ‘Old Ideas World Tour’ in 2008-2013.

#9 Normaal: 40 Joar Høken

Afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, begon de Achterhoekse band Normaal aan de allerlaatste tournee, voor Normaal-fans: veldtocht. De datum is niet toevallig gekozen, want exact 40 jaar geleden, op Hemelvaartsdag 1975, gaf de band hun eerste live optreden op het Lochem Festival, in pakken van het Leger Des Heils!
Zanger Bennie ‘Buizen Berend’ Jolink is nog het enige lid van het eerste uur dat bij Normaal zit. Na 40 jaar vind Jolink, die al langer met zijn gezondheid kampt en zich meer wil gaan richten op kunst schilderen en het grootvaderschap, wel goed zo. Al sinds het begin in 1975 tot nu toe, vertellen de teksten waar Normaal voor staat: Høken, Brekken, Angoan en voor de ziel van het platteland. Op 27 mei is op NPO 1 de documentaire ‘Ja Dat Was Høken’ van Frank Wiering te zien.
40 Joar Høken, de 46e albumnotering voor de groep, is geen verzameling grote hits, maar bevat alle nog niet eerder uitgebrachte tracks. 29 nummers, verdeeld over vier verschillende categorieën op evenveel cd’s: Country & Western, Rock ‘n’ Roll, A Capella en De Band.

#13 Róisín Murphy: Hairless Toys

Voordat de Ierse zangeres Róisín Murphy in 1994 met Mark Brydon het Britse duo Moloko vormde, had ze nog nooit gezongen. Alleen wel eens wat ‘geschreeuwd’ in een experimentele band in Manchester. Met Moloko scoorde Róisín vier hits, waarvan ‘Sing It Back’ het verst kwam: #24 in 1999. Daarnaast haalden drie albums een notering. Naast een zakelijke relatie, hadden de twee ook een liefdesrelatie, die echter stuk liep, en dat betekende in 2004 het einde van Moloko. Vervolgens kreeg ze met acteur/regisseur Simon Henwood een kind, maar ook die relatie liep stuk.
Met Eddie Stevens, toetsenist van Moloko, werkte Róisín aan een solocarrière en dat leverde haar enkele hits en twee albums op. Daarnaast schonk hij haar een dochter, waarna ze een tijdje uit de belangstelling bleef. De afgelopen tijd pakten ze de draad weer op en schreven in vier weken 30 nummers, waarvan er 8 overbleven, die staan op het album Hairless Toys.

#16 Eric Clapton: Forever Man

‘Forever Man’ was in 1985 de zesde notering voor de Britse gitarist/zanger Eric Clapton. Met een 15e plaats is het zijn op zes na grootste hit. De grootste was ‘Wonderful Tonight’ (#2 in 1988). Anno 2015 is Forever Man ook de titel van een album van Clapton, waarop naast het titelnummer, nog vijftig andere nummers staan. Verdeeld over drie albums (Studio-Live-Blues), bevat Forever Man drie decennia muziek van Clapton.

#17 Patrick Watson: Love Songs For Robots

De Canadese zanger/componist Patrick Watson is geobsedeerd door The Walking Dead, science-fiction en de bètawetenschappen, en dat speelt een grote rol op Love Songs For Robots, zijn laatst verschenen album. De titel koos hij omdat het hilarisch is, maar ook na het zien van een poppenserie op tv, waarin cheesy meezingliedjes werden gezongen. De liedjes waren leuk omdat het poppen waren. Een tijdje terug schreef Watson muziek voor de Franse sf-film Cauchemar en daar is het mee begonnen.

#22 Sjors van der Panne: Klassiekers In Het Concertgebouw

Eind januari stond het album Eén Nacht van Sjors van der Panne, uit 2011, een weekje op #66. De maand daarvoor eindigde hij als tweede tijdens de vijfde editie van The Voice of Holland, waardoor hij in tegenstelling tot winnaars O’GENE, de handen vrij had. Zijn manier van zingen van Nederlandstalige klassiekers van onder andere Frank Boeijen (‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’) en Ramses Shaffy (‘Laat Me’) sloeg zo aan, dat hij in februari en maart vijf avonden in het Concertgebouw stond. Daar zong hij liedjes van anderen, maar ook van zichzelf en met succes, want van 7 tot 9 mei stond hij daar weer.
Van de eerste reeks optredens is het album Klassiekers In Het Concertgebouw een weergave. Nu nog met uitsluitend covers, maar Sjors (36) werkt hard aan een eigen album. Wellicht dat hij die al op 25 juli, wanneer hij een gratis optreden geeft in het Vondelpark in Amsterdam, kan laten horen. Aanstaande maandag komt Sjors een broodje eten bij Gijs Staverman in zijn radioprogramma Gijs 2.0 op Radio 2.

#23 Kamelot: Haven

In 2016 viert de Amerikaanse metalband een feestje, want dan bestaat de band 25 jaar. Toch scoorde de band nog maar drie noteringen in onze albumlijst, de eerste in 2007, de voorlaatste in 2012. Haven is dus hun vierde notering en met een 23e plaats de beste, want tot deze week kwamen de mannen niet verder dan een 43e plaats, met Poetry For The Poisoned in 2010.

#24 Emmylou Harris & Rodney Crowell: The Travelling Kind

De samenwerking tussen Emmylou Harris en Rodney Crowell in 2013 op het album Old Yellow Moon (#22), was de twee zo goed bevallen, dat ze opnieuw een album opnamen. In tegenstelling tot Old Yellow Moon, met alleen nummers van anderen, bevat The Travelling Kind ook eigen nummers, die ze schreven met andere componisten. Emmylou Harris en Rodney Crowell kennen elkaar al sinds 1974, toen Crowell toetrad tot The Hot band, de begeleidingsband van Emmylou Harris, waarbij hij bleef tot 1991.

#35 Snoop Dogg: Bush

Op Bush, het dertiende studioalbum van Snoop Dogg, wordt flink uitgepakt. Rappers Kendrick Lamar en Rick Ross en Stevie Wonder op harmonica werden ingevlogen, waarna Pharrell Williams het album produceerde. Ook leverde Williams aan alle nummers tekstbijdragen, waarvan de basis werd gelegd door Calvin Broadus Jr., ofwel Snoop Dogg zelf.

#40 The Tallest Man On Earth: Dark Bird Is Home

De laatste tijd timmert Zweden als muziekland flink aan de weg. Denk aan Avicii en Tove Lo. Deze week kunnen we daar twee singer-songwriters aan toevoegen. Op #71 zien we Daniel Norgren met zijn album Alabursy, op #40 komt daar The Tallest Man On Earth bij, waarachter de 32-jarige Kriston Matson schuil gaat. De nummers voor Dark Bird Is Home zijn opgenomen in diverse landen. Op 19 juni staat The Tallest Man On Earth op het Best Kept Secret Festival. Mocht je dat missen, dan kan je op 26 oktober nog terecht in TivoliVredenburg in Utrecht.

#48 Jimmy LaFave: The Night Tribe

Op 12 juli wordt hij 60, de Amerikaanse muzikant Jimmy LaFave, geboren in Wills Point, Texas. LaFave wordt gezien als één van de navolgers van folkmuzikant Woody Guthrie. LaFave maakt dan ook deel uit van de adviesraad van het jaarlijkse Woody Guthrie Folk Festival. LaFave begon met drummen, maar switchte op zijn vijftiende over op gitaar.
The Night Tribe is de naam van de begeleidingsband, met wie hij veel heeft getourd. De titel heeft echter ook betrekking op hemzelf, omdat hij de nummers voornamelijk ’s nachts heeft geschreven. De Tribe slaat op alle mensen waartoe hij behoort, en dat zijn vooral mensen uit het nachtelijk leven: obers, radio dj’s, politie, taxichauffeurs en muzikanten.

#56 Eros Ramazzotti: Perfetto

Na het verzamelalbum Eros 30 (#8 in 2011), komt de Italiaanse hartenbreker Eros Ramazzotti met een nieuw album, Perfetto. Het album werd opgenomen in Los Angeles, Milaan en Rome.

#71 Daniel Norgren: Alabursy

Als je wordt vergeleken met grootheden als Tom Waits en The White Stripes, dan moet je toch aardig wat in je mars hebben. Volgens de kenners heeft de 31-jarige Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren dat dan ook. Deze maand toert hij door ons land en zal hij zeker nummers spelen van Alabursy, zijn zesde album, maar het eerste dat een notering bij ons krijgt. Het album nam Norgren op in zijn eigen boerderij, ver van de bewoonde wereld.

#79 Bettie Serveert: Palomine – Concerto 60 Edition

Al 60 jaar is in de Utrechtsestraat in Amsterdam platenzaak Concerto gevestigd. Reden voor een feestje dat dit weekend wordt gevierd in de Tolhuistuin, met optredens van onder andere The Undertones (de groep van Feargal Sharkey), Tobias Jesso Jr. en Bettie Serveert. In 1992 was Palomine het debuutalbum van Bettie Serveert (#43 in 1993). Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Concerto, is het album opnieuw uitgebracht, maar alleen op 180 grams transparant oranje vinyl + een 7 inch single! Daarmee is Palomine – Concerto 60 Edition het enige album dat deze week alleen op vinyl is te koop. Wel in een gelimiteerde oplage van 500 stuks!

#89 Charles Aznavour: Encores

Na diverse verzamelalbums, al dan niet in het Frans of Engels, is Encores van Charles Aznavour, het eerste studioalbum dat een notering bij ons krijgt. Op Encores zingt de inmiddels 90-jarige Aznavour elf Franstalige en één Engelstalig nummer. Voor het eerst deed hij ook de arrangementen. Overigens bracht Aznavour al eerder albums uit met het woord 'encore' in de titel: Hier Encore (1990) en Encore (2005). Op 22 november geeft Aznavour een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Van twee personen weten we zeker dat die daarbij zullen zijn: Matthijs van Nieuwkerk en Ivo Niehe!

#93 Brandon Flowers: The Desired Effect

Flamingo, het eerste soloalbum van Brandon Flowers, reikte in 2010 tot de 4e plaats. Mede dankzij de hitsingle ‘Crossfire’. Die hitsingle ontbreekt nu bij The Desired Effect, dus moet het album het op eigen kracht zien te redden. De lage notering (#93), dankt de zanger van The Killers, echter aan de paar verkopen die op Hemelvaartsdag zijn geregistreerd. De echte verkopen volgen dit weekend, waardoor het album volgende week een grote stijging zal vertonen. Op 1 juni staat Brandon Flowers in Paradiso in Amsterdam.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie