Imagine Dragons na 42 weken in de top 5 Amerika

  1. Nieuwschevron right
  2. Imagine Dragons na 42 weken in de top 5 Amerika

Imagine Dragons staat al 42 weken in de Billboard Hot 100 en nu pas bereikt de band de top 5 met 'Radioactive'! In de geschiedenis van de Amerikaanse hitlijst is dat nog niet eerder voorgekomen.

Op 2 april 2012 bracht Imagine Dragons de single 'Radioactive' uit en een paar maanden later dook de track voor het eerst op in de Billboard Hot 100. Een grote hit was het nog niet, maar naarmate de tijd vorderde werd het liedje steeds populairder. Dat was te zien aan de airplay, want waar 'Radioactive' eerst alleen op alternatieve radiostations voorbij kwam, gingen op een gegeven moment ook popzenders de song draaien. Inmiddels staat 'Radioactive' op nummer 10 in de lijst van meest gedraaide liedjes op Amerikaanse radiostations. In de streaming chart staat de single op nummer 3 en in de download chart zelfs op nummer 2. Alles bij elkaar opgeteld zorgt het voor een vierde positie in de Billboard Hot 100.

Robin Thicke nog op 1

Imagine Dragons komt steeds verder bij de nummer 1-positie die op dit moment nog in handen is van 'Blurred Lines'. De track steeg vorige week naar de bovenste plek en blijft daar deze week staan. De single van Robin Thicke, T.I. & Pharrell werd 371.000 keer gedownload en 3,7 miljoen keer gestreamd in een week tijd, zo meldt Nielsen SoundScan aan Billboard. Daarmee blijft 'Blurred Lines' de nummer 2 voor en dat is 'Get Lucky' van Daft Punk, Pharrell & Nile Rodgers. Die single werd meer gestreamd - 4,7 miljoen keer - maar veel minder gedownload - 195.000 keer.

Pharrell Williams op 1 en 2

Doordat 'Blurred Lines' op nummer 1 staat en 'Get Lucky' op nummer 2, doet zich iets bijzonders voor. Aan beide tracks werkte Pharrell Williams mee, die daarmee dus de bovenste twee posities van de Billboard Hot 100 in handen heeft. Dat gebeurde voor het laatst in juni/juli 2009 toen de Black Eyed Peas met "Boom Boom Pow" en "I Gotta Feeling" op 1 en 2 stonden.

Ster advertentie
Ster advertentie