Postume entry voor Thé Lau in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Postume entry voor Thé Lau in Mega Top 50

‘Iedereen Is Van De Wereld’ van The Scene is binnen gekomen in de Mega Top 50. Afgelopen week overleed zanger van de band Thé Lau.

Voor velen kwam het toch nog onverwacht, het overlijden van Thé Lau. Bij de zanger van The Scene werd in 2013 keelkanker vastgesteld. Afgelopen dinsdag overleed de 62-jarige Lau in zijn huis in Amsterdam.
Na zijn overlijden werden de nummers van The Scene massaal gedownload en gestreamd. Vooral ‘Blauw’ en ‘Iedereen Is Van De Wereld’, de twee meest bekende hits, werden in veel huiskamers weer gedraaid. Die laatstgenoemde staat al sinds woensdag in de iTunes top 10 en mede daardoor komt het nummer nog net binnen in de Mega Top 50. In 1991 stond ‘Iedereen Is Van De Wereld’ zes weken in de Mega Top 100, met 62 als hoogste positie. Liefst 24 jaar later gaan Thé en zijn band met een 46e plek daar dik over heen.

Twee nieuwe versies

Dit jaar werden er twee nieuwe versies van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ gemaakt. Dankzij het programma Ali B Op Volle Toeren mocht Typhoon zijn versie van de hit van The Scene inzingen. Die versie werd massaal gedownload, maar haalde de Mega Top 50 net niet.
Ook bij onze zuiderburen waren Thé Lau en The Scene razend populair. Enkele Vlaamse artiesten, waaronder Milow, K3 en Ruben Block van Triggerfinger, zongen ‘Iedereen Is Van De Wereld’ opnieuw in voor de campagne Kom Op Tegen Kanker. Lau zong zelf de eerste zin van de versie. Onder de naam Thé & Vrienden bereikte het nummer de top 10 van de Ultratop 50.

Pinkpop

Vorig jaar trad The Scene tijdens hun afscheidstour nog op op Pinkpop. Daar speelde de band ‘Iedereen Is Van De Wereld’ met Paskal Jakobsen, zanger van BLØF.
Wij heffen het glas op jou, Thé!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie