Ex-3FM Megahit BØRNS nieuw in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Ex-3FM Megahit BØRNS nieuw in Mega Top 50

Een nieuwe nummer 1 en maar één nieuwe binnenkomer: dat is de Mega Top 50 van deze week. En die nieuwkomer was vorige week de 3FM Megahit!

Is dit dan dé vakantiehit van 2015? Het lijkt er wel op! Nicky Jam en Enrique Iglesias bereiken in hun zevende week de top van de Mega Top 50 met 'El Perdón'. Dat nummer was oorspronkelijk solo opgenomen door de Amerikaanse reggaeton-ster Nicky Jam, maar het leek de platenmaatschappij wel een goed idee om er een duetversie met Enrique van te maken. En met succes! 'El Perdón' is niet alleen de nummer 1 in Nederland, maar ook in Italië, Spanje, Mexico en de Amerikaanse Latin-lijsten.
Voor Nicky Jam, de 35-jarige Latin-ster uit Boston, is het zijn debuuthit in de Mega Top 50. Enrique Iglesias is inmiddels al toe aan zijn twintigste notering. Tot nu toe had Enrique het twijfelachtige record van ‘meeste nummer 2-hits zonder een nummer 1-notering' op zijn naam staan. Maar daar kan nu dus een streep door: 'El Perdón' is zijn eerste charttopper. Een heel bijzonder feit, want Enriques vader Julio heeft ook de top bereikt in Nederland! Julio Iglesias stond op 1 in 1972 en 1979, met respectievelijk 'Un Canto A Galicia' en 'Quiereme Mucho'. Julio en Enrique zijn daarm'ee de eerste en enige vader en zoon die onafhankelijk van elkaar op 1 hebben gestaan in de Mega Top 50!
Twee keer eerder stond een pa met zijn kind op de bovenste plek, maar beide keren was dat in duetvorm. Al in 1967 stonden vader Frank en dochter Nancy Sinatra op 1 in Nederland, met ‘Something Stupid”. Veertig jaar later, in 2007, was het de beurt aan vader en zoon André Hazes. Het bijzondere daaraan was dat vader toen al niet meer onder ons was, maar postuum op de bovenste plek stond met 'Bedankt Mijn Vriend'. Voor het eerst hebben nu dus een vader en een zoon los van elkaar een nummer 1-hit gescoord.
'El Perdón' is de eerste Spaanstalige nummer 1-notering in vijftien jaar tijd. Vlak na de eeuwwisseling stond 'Que Si, Que No' op 1 van Jody Bernal. Die single hield het maar liefst vijftien weken vol aan de top en is nog altijd de langstgenoteerde nummer 1-hit aller tijden in de Mega Top 50. In totaal hebben nu zes Spaanstalige platen op 1 gestaan in Nederland. De eerste was, in 1971, 'Borrequito' van Peret. Daarna volgden twee keer Julio Iglesias, in 1996 Los Del Rio met 'Macarena', Jody en nu dus Enrique.
Inmiddels is er ook al een Engelstalige versie van 'El Perdón' uitgekomen. Met 'Forgiveness' proberen Nicky en Enrique nu de hele wereld te veroveren. Wij doen het gewoon nog even met de Spaanse versie!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BØRNS: '10,000 Emerald Pools' (46)

Zo, dat zou ook eens tijd worden! '10,000 Emerald Pools' van BØRNS is inmiddels al bijna een jaar oud, maar eindelijk breekt 'ie dan toch door. En: Nederland is het eerste land waarin dat gebeurt; de Mega Top 50 loopt weer eens voorop!
Garrett Borns is afkomstig uit het plaatsje Grand Haven in de staat Michigan. Hij was al jong voorbestemd om artiest te worden. Op z’n tiende was hij… goochelaar! Op z’n dertiende had hij al een beurs te pakken voor de kunstacademie in Michigan. Twee jaar terug pakte hij z’n gitaar en begon hij liedjes te schrijven. '10,000 Emerald Pools' was één van de eerste nummers die uit z’n pen vloeiden. Vorig jaar oktober kwam het op single uit. BØRNS heeft er een jaar mee moeten leuren, maar in Nederland wilde eindelijk iemand luisteren. We maakten er vorige week zelfs de 3FM Megahit van, en die wordt door jullie beloond met een notering in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie