Hit Van Koninsgbrugge succes in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Hit Van Koninsgbrugge succes in Mega Top 50

Jeroen van Koningsbrugge is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. Met zijn omstreden single ‘Wit Licht’ entert hij de lijst op 23.

De track mocht eerst niet uitgebracht worden, Jeroen van Koningsbrugge deed dat toch en toen mocht het opeens wél. Enfin, ‘Wit Licht’ staat al de hele week op nummer 1 in iTunes en komt nu dus als hoogste nieuwkomer binnen in de Mega Top 50.
Tijdens de vijfde editie van The Passion zong Van Koningsbrugge – alias Judas – het nummer ‘Wit Licht’. Dat optreden werd zó goed ontvangen, dat de zanger/acteur/cabaretier besloot om het nummer uit te brengen. Maar daar staken de omroepen EO en KRO-NCRV een stokje voor. Zij waren bang voor het Commissariaat van de Media. De arrangementen van ‘Wit Licht’ zijn namelijk gemaakt met publiek geld en volgens de Mediawet mag niemand geld verdienen aan een programma dat is gefinancierd door publiek geld.

#1 in iTunes

Toch dook Van Koningsbrugge samen met Eric van Tijn de studio in om een nieuwe versie van ‘Wit Licht’ op te nemen. Na enkele dagen werd bekend dat hij het nummer toch helemaal legaal opnieuw mocht opnemen. In een week tijd werd het nummer van Van Koningsbrugge massaal gedownload en kwam meteen terecht op de eerste plek in iTunes, waar het nu nog steeds verblijft overigens.

Origineel Marco Borsato

Het origineel van ‘Wit Licht’ is gezongen door Marco Borsato en geschreven door John Ewbank. Dat duo scoorde er in 2008 een nummer 1-hit mee in de Mega Top 50. ‘Wit Licht’ was zeven jaar geleden de titelsong van de gelijknamige film van Jean van de Velde, waarin Borsato de hoofdrol speelt. Het duo had er geen problemen mee dat Van Koningsbrugge een nieuwe versie van hun nummer uitbracht, ze juichden het zelfs toe.

Vijfde Mega-notering

Met ‘Wit Licht’ scoort Van Koningsbrugge zijn vijfde Mega Top 50-notering. Hij heeft er al vier op zijn naam staan met zijn compagnon Dennis van de Ven. Onder de naam Jurk! scoorde het duo begin 2010 uit het niets bijna een nummer 1-hit in de Mega Top 50. Met dank aan Twitter werd ‘Zou Zo Graag’ destijds zoveel gedownload, dat het de tweede plek haalde in de lijst. Opvolgers ‘Niemand’ (#28), ‘Kabalis’ (#27) en ‘Als Ik Bij Jou Ben’ (#42) deden het niet zo goed als hun debuuthit.

Tweede Passion-hit

Opmerkelijk genoeg mocht Jamai vorig jaar wél een nummer uit The Passion uitbrengen. De eerste Idols-winnaar zong - ook als Judas - ‘Gevallen Of Gevlogen’ tijdens de editie van vorig jaar. Dat nummer (origineel van Guus Meeuwis) werd meteen uitgebracht op iTunes en zoveel gedownload dat het een week later binnen kwam in de Mega Top 50 op 24. Dat record heeft Jeroen van Koningsbrugge dus al gebroken.

'Wit Licht'

Check hieronder de 'Wit Licht'-versie die Van Koningsbrugge deed tijdens The Passion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie