Giel Beelen presenteert de Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Giel Beelen presenteert de Mega Top 50

Giel Beelen probeert deze week het wereldrecord radio maken te verbreken. Hij is meer dan 190 uur te horen op 3FM en hij presenteert zaterdag ook de Mega Top 50!

Begin deze maand veroverde de Belg Lennart Creël het wereldrecord radio maken door 190 uur achter elkaar programma's te maken. De grote vraag is hoe lang hij van zijn record kan genieten, want Giel Beelen gaat proberen het in handen te krijgen. Maandagochtend 6 uur begon zijn marathon, die als het goed is komende dinsdag zal eindigen.

Maar Giel krijgt het record niet zomaar. Zo mag hij het pand van 3FM niet verlaten, zit slapen er nauwelijks in, moet elke plaat af- of aangekondigd worden en zal hij tijdens interviews elke minuut iets moeten zeggen. De tweede studio van 3FM is voor de gelegenheid omgebouwd tot douchecabine, zodat Giel zich daar op kan frissen.

Giel doet de Mega Top 50

Vanwege zijn recordpoging zal Giel zaterdag ook de Mega Top 50 presenteren. Het is voor het eerst dat hij de hitlijst presenteert, maar onbekend met de Mega Top 50 is hij niet. In zijn ochtendshow op 3FM laat hij namelijk elke ochtend een artiest een Mega Top 50 Cover spelen. Het beroemdste voorbeeld daarvan is 'I Follow Rivers' van Lykke Li, dat op een ochtend onder handen werd genomen door de Belgische rockband Triggerfinger.

Op de gang van 3FM ontstond letterlijk een wereldhit. In de minuten voordat Triggerfinger 'I Follow Rivers' coverde, zaten ze nog te bedenken welke rol de drummer kon vervullen. Uiteindelijk ging hij met een mes op kopjes slaan, iets dat uiteindelijk zorgde voor het kenmerkende geluid van de cover. 'I Follow Rivers' kwam op nummer 1 in de Mega Top 50 en in Vlaanderen en Oostenrijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat staat er op nummer 1?

Maar wat gaat Giel zaterdag draaien als nummer 1? Afgelopen week stond 'Rather Be' van Clean Bandit & Jess Glynne alweer voor de tiende keer aan kop van de lijst. Je zou bijna denken dat er geen einde komt aan deze zegereeks, maar toch zou het nu zomaar kunnen gebeuren. De belangrijkste concurrent is 'Calm After The Storm', het liedje waarmee The Common Linnets ons land naar een historische tweede plek op het Eurovisie Songfestival zongen. Sindsdien wordt het nummer van Ilse DeLange en Waylon als een gek gedownload.

Er zijn ook nog andere kapers op de kust. Zo is de Schotse DJ Calvin Harris de laatste weken met een flinke opmars bezig in de Mega Top 50. De zomer is nog even weg, maar toch steeg zijn 'Summer' afgelopen zaterdag naar nummer 2. Dat komt vooral doordat de track enorm gestreamd wordt via Spotify. Is dat genoeg om nummer 1 te worden? En dan zijn Nico & Vinz er ook nog, want hun 'Am I Wrong' ging vorig weekend omhoog van 6 naar 3. Nog zo'n stijging en het Noorse duo staat op nummer 1.

Volg de recordpoging van Giel via 3FM, 3FM.nl en 101 TV

Ster advertentie
Ster advertentie