Furious 7-track hoogste nieuwe in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Furious 7-track hoogste nieuwe in Mega Top 50

‘See You Again’ van Wiz Khalifa en Charie Puth is de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50. De track is een ode aan de overleden Paul Walker.

Op 30 november 2013 kwam Paul Walker om het leven bij een auto-ongeluk. De veertigjarige acteur stierf zoals hij had geleefd en gewerkt. Walker was de hoofdrolspeler in de streetrace-serie The Fast and The Furious en overleed zelf nadat de Porsche Carrera waarin hij zat zich met een snelheid van zo’n 150 km per uur in een betonnen lantaarnpaal boorde.
Op het moment van Walkers dood was de film Furious 7 pas voor de helft voltooid. Met Pauls broers Caleb en Cody als stand-ins is de speelfilm uiteindelijk afgerond. Begin deze maand was het in de bioscopen direct een doorslaand succes. In de Verenigde Staten is de film een van de best lopende van het jaar, met een opbrengst in de eerste week van een half miljard dollar.

Eindthema

Het eindthema van Furious 7 wordt gezongen door Wiz Khalifa en Charlie Puth. Het nummer ‘See You Again’ is een ode aan de overleden acteur. Het is te horen in de laatste scene van de film, als Walker in zijn rol van Brian O’Connor afscheid neemt van zijn vriend en wegrijdt om zich op zijn gezin te gaan richten. De track is net als de film Amerika direct een succes en bereikte daar afgelopen week al de top 10 van de Billboard Hot 100. In de Mega Top 50 slaat het deze week ook aan, door als hoogste nieuwkomer op 34 te debuteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Derde hit Wiz Khalifa, debuut Charlie Puth

Voor rapper Wiz Khalifa - een alias van Cameron Thomaz - is het zijn derde hit in de Nederlandse hitlijst. Zijn vorige twee bereikten beide de top 10. Dat waren ‘Young, Wild & Free’ (samen met Snoop Dogg en Bruno Mars), dat in 2011 de zevende plaats bereikte, en ‘Payphone’ (samen met Maroon 5), dat een jaar later tot plaats 8 kwam. Naast Khalifa maakt zanger Charlie Puth deze week zijn debuut in de Mega Top 50. Zijn enige wapenfeit tot nu toe was zijn single ‘Marvin Gaye’, die de internationale hitlijsten niet haalde.

Andere binnenkomers

Naast ‘See You Again’ zijn er nog drie andere nieuwkomers in de Mega Top 50 deze week. ‘Pray To God’ entert de lijst op nummer 38 is de veertiende hit voor de Britse dj Calvin Harris en het debuut voor de Amerikaanse zusjes van HAIM. Vijf plekken lager komt ‘Come Together, de tweede hit van Echosmith als opvolger van de top 10-hit Cool Kids, binnen. Tot slot debuteert de Nederlandse Natalie La Rose met ‘Somebody’ op nummer 46. Over de nieuwe binnenkomers morgen meer!
Bovenaan in de hitlijst blijft Major Lazer de lijstaanvoerder met ‘Lean On’, terwijl de Surinaamse superster Kenny B goede zaken doet met ‘Parijs’, door van 25 naar 5 te stijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie