Streamingdienst Deezer naar 5 miljoen abonnees

  1. Nieuwschevron right
  2. Streamingdienst Deezer naar 5 miljoen abonnees

Streamingdienst Deezer heeft het aantal betalende abonnees het afgelopen jaar weten te verdubbelen naar vijf miljoen. CEO Axel Dauchez maakte op een persconferentie ook een nieuwe functie bekend: Hear This.

Streaming muziekdiensten worden in Nederland steeds populairder. De bekendste is momenteel Spotify, maar ook Deezer ontwikkelt zich tot een steeds belangrijkere speler op de markt. De van origine Franse dienst maakte vandaag bekend dat het aantal betalende abonnees het afgelopen jaar is verdubbeld naar vijf miljoen. In oktober 2012 had Deezer nog twee miljoen mensen met een betaalde account.

CEO Axel Dauchez is blij met de groei. “Het verdubbelen van het aantal betalende abonnees in 12 maanden geeft maar weer eens aan hoezeer dit het momentum is voor streaming muziek. Een jaar geleden beloofden we met Deezer wereldwijd te gaan omdat iedere wereldburger van muziek houdt. Een jaar later hebben we die belofte meer dan waargemaakt. Met meer dan 5 miljoen betalende abonnees in meer dan 180 landen blijft Deezer maar doorgroeien.” Dauchez vertelde ook dat de muziekbibliotheek van Deezer inmiddels 30 miljoen liedjes bevat en dat er dagelijks 27.000 bijkomen.

Nieuwe functies

Om verder te groeien introduceert Deezer een nieuwe functie: Hear This. Gebruikers van de dienst zien Hear This voortaan meteen als ze inloggen. Op deze pagina geeft Deezer aanbevelingen, gebaseerd op de muziek waarnaar de gebruiker luistert, de laatste releases van favoriete bands, playlists van vrienden van de gebruiker en aanbevelingen door muziekredacteuren van Deezer zelf. Zo ontstaat een persoonlijke muziekfeed die bovendien steeds persoonlijker wordt naarmate de gebruiker meer luistert.

Een andere nieuwe feature is Explore, waarmee gebruikers de laatste releases en aanbevelingen van Deezers muziekredacteuren ontdekken. Deezer zal ook komen met een app voor de computer waarmee offline en streaming muziek samen wordt gebracht. De app verschijnt eind dit jaar voor Mac en later ook voor Windows.

Lees binnenkort meer over Deezer in een interview met Fabrizio Gentille, CMD van Deezer Benelux

>> Bekijk: De actuele Mega Top 50 op Deezer

Ster advertentie
Ster advertentie