Gotye en Adele in top 4 aller tijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Gotye en Adele in top 4 aller tijden

Somebody That I Used To Know en Rolling In The Deep behoren tot de grootste hits die ooit in Nederland zijn gescoord. Beide tracks staan nog altijd in de Mega Top 50, dus wellicht is een van de twee over enkele weken de grootste hit ooit!

Rolling In The Deep waren we al enkele weken kwijt, maar dankzij de Grammy Awards en de uitzending van een concertregistratie staat het nummer weer in de belangstelling. En dat resulteert deze week in een terugkeer op de 47e plaats van de Mega Top 50. Dat brengt Adele nog steviger op de derde plaats van de aller-tijden-ranglijst, die momenteel wordt aangevoerd door Jody Bernal (Que Si, Que No), gevolgd door Amy MacDonald (This Is The Life).

Maar Adele moet niet alleen omhoog kijken, maar ook naar beneden, want daar komt Gotye aangestormd. Zijn Somebody That I Used To Know klimt in de Mega Top 50 deze week van 17 terug naar 13, en dat al in de dertigste week. Daarmee gaat Gotye deze week in de aller-tijden-lijst Rood van Marco Borsato voorbij en klimt Somebody That I Used To Know naar 4.

Mega Top 50-Punten

In de aller-tijden-lijst, die wordt samengesteld op basis van Mega Top 50-punten, heeft Gotye nu nog maar een achterstand van 7 punten op Adele, iets wat volgende week probleemloos te overbruggen is. Als Gotye die huidige dertiende plaats in de Mega Top 50 kan vasthouden, passeert hij volgende week bovendien ook Amy MacDonald en wordt Somebody That I Used To Know ineens de één na grootste hit ooit.

Het gat met de eeuwige nummer één, Que Si Que No van Jody Bernal uit 2000, is nu nog ruim 80 punten. Blijft Somebody That I Used To Know de komende weken echter goed scoren, dan is die kloof binnen drie weken overbrugd en scoort Gotye de grootste hit ooit!

De top 5 aller tijden ziet er momenteel als volgt uit:

1. Jody Bernal: Que si, que no (1494 punten)

2. Amy MacDonald: This is the life (1447 punten)

3. Adele: Rolling in the deep (1419 punten)

4. Gotye ft. Kimbra: Somebody that I used to know (1412 punten)

5. Marco Borsato: Rood (1382 punten)

Ster advertentie
Ster advertentie