‘Dark Horse’ best bekeken muziekvideo in 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Dark Horse’ best bekeken muziekvideo in 2014

De videoclip van ‘Dark Horse’ van Katy Perry is de best bekeken muziekvideo op YouTube van 2014 in Nederland. Dat maakte Google Nederland bekend.

‘Dark Horse’ bereikte in februari van dit jaar de eerste plaats in de Mega Top 50. Samen met de Amerikaanse rapper Juicy J hield Katy Perry het daar twee weken vol. De track is afkomstig van Perry’s in 2013 uitgebrachte album Prism.

717 miljoen

De video werd op 20 februari online gezet op YouTube, een kleine week nadat ‘Dark Horse’ de nummer 1-positie had bereikt in Nederland. Inmiddels is de videoclip al meer dan 717 miljoen keer bekeken op YouTube. Google Nederland maakte niet bekend hoeveel views er daar van uit ons land komen. De video’s zijn online gezet op de officiële artiestenpagina’s of op de pagina van de platenmaatschappij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie Nederlandse acts

In de top 10 staan verder drie Nederlandse acts. ‘Zusje’ van Ronnie Flex en Mr. Polska is daarvan de hoogstgenoteerd op nummer 4. ‘Streets’ van voormalig 3FM Serious Talent Kensington sluit de top 10. Daarvoor op nummer 8 staat het live-optreden van The Common Linnets op het Eurovisie Songfestival. Ilse DeLange en Waylon behaalde in mei van dit jaar een tweede plek met het nummer ‘Calm After The Storm’.

Top 10

1. Katy Perry & Juicy J – ‘Dark Horse’
2. Calvin Harris – ‘Summer’
3. The Chainsmokers – ‘#SELFIE’
4. Ronnie Flex & Mr. Polska – ‘Zusje’
5. Sam Smith – ‘Stay With Me’
6. Taylor Swift – ‘Shake It Off’
7. George Ezra – ‘Budapest’
8. The Common Linnets – ‘Calm After The Storm (Live at ESC)’
9. Coldplay – ‘A Sky Full Of Stars’
10. Kensington – ‘Streets’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie