Tweede plaat Typhoon op komst

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede plaat Typhoon op komst

Typhoon komt op 20 juni met de opvolger van Tussen Licht En Lucht uit 2007. Zijn tweede album heeft de titel Lobi Da Basi gekregen.

Lobi Da Basi betekent 'liefde is de baas'. Het is alweer zeven jaar geleden dat Typhoon een plaat uitbracht. De 29-jarige rapper gaat dan ook niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. "Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon," aldus Typhoon.

Nieuw album Typhoon

Het nieuwe album van Typhoon is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht. Het leidde Glenn de Randamie, zoals de Nederlandse rapper heet, naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door verschillende Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

De documentaire Lobi Da Basi

Zeer waarschijnlijk komt er ook een documentaire over Typhoon. De film moet gaan over de persoonlijke groei die de rapper doormaakt. Documentairemaker Herb Alfonso wil zijn film bekostigen door middel van crowdfunding. Op Voordekunst heeft Alfonso al 131% van het benodigde budget bijeen gebracht.

Herb Alfonso

Tussen Licht En Lucht

Typhoon bracht in 2007 zijn debuutplaat Tussen Licht En Lucht uit. Dit album werd bekroond met een Zilveren Harp. Dankzij samenwerkingen met New Cool Collective, Fakkelbrigade en vele anderen bleef Typhoon in de tussentijd in de schijnwerpers staan. Het hoogtepunt was toch wel zijn optreden voor Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en het voltallige kabinet.

Ster advertentie
Ster advertentie