Spotify: Ed Sheeran meest gestreamde artiest 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. Spotify: Ed Sheeran meest gestreamde artiest 2014

Spotify heeft bekend gemaakt welke artiesten er in 2014 het meest gestreamd zijn. Ed Sheeran is in meerdere categorieën de winnaar.

Inmiddels heeft Spotify al meer dan vijftig miljoen gebruikers wereldwijd. Die mensen hebben in 2014 in totaal voor zo’n zeven miljard uur muziek gestreamd in de online muziekdienst. Ed Sheeran werd bekroond tot meest gestreamde artiest van dit jaar. Wereldwijd werd de muziek van de Britse zanger 860 miljoen keer gesteamd.

Album X

Afgelopen juni bracht Sheeran met zijn nieuwe album X uit. In dat kleine half jaar is de muziek van dat album het meest gestreamd wereldwijd: maar liefst 430 miljoen keer werd X beluisterd. Ook in Nederland werden de nummers van de rosse singer/songwriter het meest afgespeeld in Spotify.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Waves’-remix in top 10

De Robin Schulz remix van Mr. Probz’ megahit ‘Waves’ staat in de top 10 van meest gestreamde tracks wereldwijd. De Nederlander staat op de achtste positie, voor ‘Problem’ van Ariana Grande & Iggy Azalea en ‘Counting Stars’ van One Republic. De meest gestreamde track van 2014 is – hoe kan het ook anders – ‘Happy’ van Pharrell Williams.

Top 5 wereldwijd gestreamde tracks

1. ‘Happy’ – Pharrell Williams
2. ‘Rather Be’ – Clean Bandit & Jess Glynne
3. ‘Summer’ – Calvin Harris
4. ‘Dark Horse’ – Katy Perry & Juicy J
5. ‘All Of Me’ – John Legend

Top 10 Nederland

Terwijl Mr. Probz wereldwijd de achtste plek inneemt, komt hij in Nederland niet in de top 10 voor. In ons land werd ‘Summer’ van Calvin Harris het meest beluisterd in Spotify. Verder komt Coldplay (de meest gestreamde band wereldwijd) twee keer in de top 10 voor en is ‘Home’ van Dotan het meest gestreamde nummer van Nederlandse bodem. De mannen van Showtek staan op een achtste plek. Ze werkten mee aan David Guetta’s ‘Bad’.
1. ‘Summer’ – Calvin Harris
2. ‘Magic’ – Coldplay
3. ‘Stay With Me’ – Sam Smith
4. ‘Stay High (Habits Remix)’ – Tove Lo & Hippie Sabotage
5. ‘Prayer In C (Robin Schulz Remix)’ – Lilly Wood & The Prick
6. ‘Problem’ – Ariana Grande & Iggy Azalea
7. ‘A Sky Full Of Stars’ – Coldplay
8. ‘Bad’ – David Guetta, Showtek & Vassy
9. ‘Home’ – Dotan
10. ‘Hideaway’ – Kiesza

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie