The Common Linnets terug op 1 in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets terug op 1 in Mega Top 50

The Common Linnets veroveren de Mega Top 50! Met 'Calm After The Storm' keren ze terug op de nummer 1-positie en daarnaast komt de albumtrack 'Love Goes On' binnen in de lijst. De Oostenrijkse Conchita Wurst moet het dan met een 34ste plek.

Al een week nadat ‘Calm After The Storm’ in première was gegaan als Eurovisie-inzending, steeg de track naar de eerste plek van de Mega Top 50. Daarna werd de daling weer ingezet, naar uiteindelijk een 48e plaats twee weken geleden. Vorige week betekende het optreden in de halve finale en de plaatsing voor de finale ook een terugkeer voor The Common Linnets in de top van de hitparade; de single steeg naar 7. En na het enorme succes van ‘Calm After The Storm’ in de Eurovisie-finale klimt de track deze week – hoe kan het ook anders – voor de tweede keer naar de top van de Nederlandse hitlijst.
Opvallend genoeg is het niet alleen ‘Calm After The Storm’ dat het goed doet in de Mega Top 50. Ook een albumtrack van Ilse en Waylon, ‘Love Goes On’, komt deze week binnen in de lijst. Met een 47e is het weliswaar maar een bescheiden hitje, maar toch is het opvallend, en bijna uniek, dat een albumtrack zoveel wordt gedownload en beluisterd dat het tussen de ‘gewone’ singles in de Mega Top 50 kan komen.

'Calm After The Storm' internationale hit

Niet alleen in Nederland is ‘Calm After The Storm’ een groot hitparadesucces, ook over de grens doen The Common Linnets het uitstekend en streven ze winnaar Conchita Wurst voorbij. In België bijvoorbeeld komen Ilse en Waylon direct binnen op de eerste plaats. Maar ook in Groot-Brittannië loopt het hard, in Duitsland wordt een hit gescoord en in nog eens vijftien andere landen staat de track in de top van de iTunes-lijsten.
Bovendien zijn de internationale kritieken ook lovend voor het Nederlandse duo. The Common Linnets worden geroemd omdat ze de ‘serieuze muziek’ weer op de kaart zetten in het Eurovisie Songfestival in plaats van de show en het uiterlijk. Ze brengen het Eurovisie Songfestival weer terug naar waar het in de jaren ’50 mee begon: een liedjesfestival waarin de beste compositie dient te winnen.

Anouk vorig jaar ook op 1

Pas vorig jaar wist een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival voor het eerst de bovenste plek te bereiken in de Mega Top 50. Anouk maakte met ‘Birds’ toen ongeveer zo’n zelfde beweging als the Common Linnets nu: ‘Birds’ stond direct na de bekendmaking van het nummer op 1 in de hitlijst, zakte daarna weg, maar kwam ijzersterk terug na de negende plek tijdens de Eurovisie-finale. Anouk stond nog eens twee weken op 1 genoteerd.
The Common Linnets zijn deze week toe aan hun tweede week op 1 in Nederland, maar wie weet gaat ‘Calm After The Storm’ de komende weken uitgroeien tot de grootste Nederlandse Songfestival-hit ooit. De grootste internationale Eurovisie-hit in Nederland komt trouwens uit Duitsland: in 1982 stond Nicole met ‘Ein Bißchen Frieden’ vier weken op 1 en twee weken op 2 genoteerd. The Common Linnets zijn de tiende Songfestival-act die de bovenste plek bereiken in de Mega Top 50.

The Common Linnets winnen in Mega Top 50 van Conchita Wurst

The Common Linnets moesten op het Eurovisie Songfestival de Oostenrijkse Conchita Wurst voor laten gaan, maar in de Mega Top 50 is dat niet het geval. Met ‘Rise Like A Phoenix’ komt Conchita Wurst binnen op de 34ste plek. Dat is flink lager dan de Deense winnares Emmelie De Forest een jaar geleden. Zij kwam destijds op de 7de plek terecht in de Mega Top 50 met ‘Only Teardrops’.

Album ook erg populair

Niet alleen in de Mega Top 50 zijn het The Common Linnets die de boventoon voeren, ook in de Album Top 100 steken de twee Nederlanders met kop en schouders boven de concurrentie uit. En die concurrentie komt toch niet van de eerste de beste. Xscape, het nieuwe album van Michael Jackson, verkoopt deze week maar liefst zes keer zo goed als de nummer één van vorige week in de albumlijst, Bløf met In Het Midden Van Alles. Maar The Common Linnets verkopen nog eens drie keer zo goed dan Michael Jackson! Al konden ze op het Eurovisie Songfestival niet zegevieren, zowel in de Album Top 100 als in de Mega Top 50 behalen the Common Linnets deze week dus een eclatante overwinning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie