Album Pearl Jam op #1 in Amerikaanse chart

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Pearl Jam op #1 in Amerikaanse chart

Lightning Bolt van Pearl Jam is het best verkochte album van de afgelopen week in de Verenigde Staten. In de singlelijst staat ‘Royals’ van Lorde al voor de vierde keer op nummer 1.

Vier jaar geleden scoorde Pearl Jam hun laatste nummer 1-album met Backspacer. Nu is de rockband terug met hun nieuwe album Lightning Bolt, hun vijfde cd die de hoogste positie bereikt. Debuutalbum Ten uit 1992 bleef nog steken op de tweede plek, maar Vs. (1993), Vitalogy (1994) en No Code (1996) stonden wel op de eerste plaats.
Pearl Jam verslaat Miley Cyrus, die met Bangerz na één week op de bovenste plek alweer plaats moet maken. Lightning Bolt is de elfde cd van Pearl Jam die de top 10 bereikt. De eerste single van dat album is ‘Sirens’ en staat vanzelfsprekend in de Billboard Hot 100. Eddie Vedder en consorten zullen volgende waarschijnlijk klop krijgen van Katy Perry, want haar album Prism is afgelopen dinsdag uitgekomen.

Lorde voor vierde week aan kop

‘Royals’ staat nog steeds op de bovenste plek in de Hot 100. Voor de vierde week houdt de Nieuw-Zeelandse Katy Perry (op 2) en Miley Cyrus (3) op achterstand. Lorde is daarmee de langst genoteerde vrouwelijke artiest op de nummer 1-positie in 2013. In april en mei van dit jaar stond Pink’s ‘Just Give Me A Reason’ (samen met Fun.-zanger Nate Ruess) drie weken aan de top. De laatste dame die zo lang op 1 piekte, was Carly Rae Jepsen, die met haar ‘Call Me Maybe’ begin 2012 maar liefst negen weken bovenaan stond. De 16-jarige Ella Yelich-O'Connor, zoals Lorde’s echte naam is, heeft dus nog even te gaan om dat te bereiken.

Eminem stormt top 10 binnen

Niet ‘Survival’, dat vorige week de hoogste binnenkomer was op nummer 17, maar ‘Rap God’ is de eerste top 10-hit van Eminem’s nieuwe album The Marshall Mathers LP 2. ‘Rap God’ was afgelopen week de meest gedownloade track in Amerika en Eminem wordt mede daardoor beloond met een binnenkomst op 7 in de Hot 100.
De derde voorloper van zijn nieuwe cd is alweer zijn zevende top 10-binnenkomst. Alleen Taylor Swift heeft meer top 10-entry's dan de rapper. Die zangeres kan haar aantal volgende week trouwens opschroeven. Haar nieuwe single ‘Sweeter Than Fiction’ (uit de film One Chance) gaat volgende week waarschijnlijk goed scoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie