Records voor Eminem en Rihanna door Amerikaanse #1-hit

  1. Nieuwschevron right
  2. Records voor Eminem en Rihanna door Amerikaanse #1-hit

‘The Monster’ van Eminem en Rihanna heeft eindelijk de eerste positie bereikt in de Amerikaanse Hot 100. Dat succes levert beide artiesten een record op. In de albumlijst staat deze week Garth Brooks op de bovenste plek.

Nadat eerder Lorde en Miley Cyrus nog in de weg zaten, is het deze week wel gelukt: ‘The Monster’ van Eminem en Rihanna stijgt van twee naar nummer 1. Hiermee scoort Rihanna haar dertiende nummer 1-hit in Amerika. In de 55-jarige historie van de Billboard Hot 100 zijn er maar twee artiesten die vaker op de eerste plek stonden: Mariah Carey (18 keer) en The Beatles (20). De zangeres evenaart Michael Jackson, die ook dertien keer aan de leiding stond. Haar eerste nummer 1 had ze in 2006 met ‘SOS’ en precies zeven jaar, zeven maanden en acht dagen later pakt ze dus haar dertiende. Alleen The Beatles deden er korter over: tussen ‘I Want To Hold Your Hand’ uit 1964 en Penny Lane (1967) zaten maar drie jaar en zeventien dagen.
Eminem pakt ook een record. Hij scoort namelijk zijn vijfde nummer 1 en is daarmee één van de drie rappers met de meeste nummer 1-hits in de Hot 100: Diddy en Ludacris scoorden er evenveel. Eerder scoorde Eminem ook al een nummer 1 samen met Rihanna. In 2010 stond ‘Love The Way You Lie’ zeven weken aan de top. Of dat geëvenaard gaat worden, is nog maar de vraag, want twee tracks hijgen in de nek van het duo.

Pitbull en OneRepublic in top 3

‘Timber’ van Pitbull en Kesha stijgt deze week van vier naar twee in de Hot 100, terwijl het voor de tweede week op rij de meest gedownloade single is. Daarmee blijven de twee OneRepublic’s ‘Counting Stars’ net voor, dat deze week twee plekken stijgt en daarmee de top 3 vol maakt.
De nummer 1 van vorige week, ‘Wrecking Ball’ van Miley Cyrus, zakt naar de vijfde plek. De track staat voor het eerst sinds 14 september niet in de top 10 van de meest gedownloade songs. Haar platenmaatschappij RCA Records maakte deze week bekend dat ballad ‘Adore You’ de opvolger wordt van Miley’s wereldwijde hit ‘Wrecking Ball’.

Album 200: Britney Spears binnen op #4

Niet de eerste plaats, maar plek vier. Daar komt Britney Spears’ nieuwe album deze week binnen. Britney Jean is het achtste album van de zangeres en de opvolger van Femme Fatale dat in 2011 de hoogste positie bereikte. De tweede single van haar nieuwe album, ‘Perfume’, stijgt in de vierde week van 27 naar 22 in de Billboard Hot 100.
Op 1 staat deze week de in Nederland onbekende Garth Brooks. Blame It All On My Roots: Five Decades Of Influences kwam vorige week op drie binnen en is deze week dus het bestverkochte album. Opmerkelijk: het is niet één album, maar een heel pakket dat bestaat uit zes cd’s en twee dvd’s en is alleen verkocht via de Amerikaanse supermarktketen Walmart. De Amerikaanse zanger scoort in zijn thuisland alweer zijn negende nummer 1 in de Hot 200 en komt daarmee op gelijke hoogte met grootheden Barbra Streisand en The Rolling Stones. Alleen Elvis Presley, Bruce Springsteen (beiden tien stuks), Jay-Z (13) en The Beatles (19) scoorden meer nummer 1-albums.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie