Mega Top 50-debuut voor Honne en Miamigo

  1. Nieuwschevron right
  2. Mega Top 50-debuut voor Honne en Miamigo

De Mega Top 50 kent deze week twee Britse debutanten. Honne en Miamigo zijn twee van de vier binnenkomers in de lijst.

Ja hoor, we zijn nog steeds aan de Bieberitis. 'Love Yourself' van Justin staat nog altijd op 1, gevolgd door 'Sorry' op 2. Zes weken lang al houden de twee Bieber-hits alle andere platen uit de top 2. En daarmee zet Justin een record neer. Dat record was al ruim vijftig jaar in handen van The Beatles. Die stonden vanaf 1 mei 1965 vijf weken achter elkaar op 1 en 2, met respectievelijk 'Ticket To Ride' en 'Rock ‘n’ Roll Music'. Justin Bieber gaat daar nu dus een weekje overheen en laat opnieuw zien dat zijn prestaties Beatlesque proporties hebben aangenomen.
Naast Bieber komen we nog vier nieuwe binnenkomers tegen in de lijst deze week. Alhoewel, nieuw... Eén oudje keert na jaren weer terug! Check ze hieronder!

David Bowie - 'Lazarus' (26) / 'Heroes' (41 / re-entry)

De Thin White Duke is overleden; de popwereld rouwt al de hele week om hem. Opvallend genoeg komt daardoor zowel zijn oude als zijn nieuwe muziek extra in de belangstelling. Blackstar is het gloednieuwe album van David Bowie, dat twee dagen voor zijn onverwachte dood verscheen. De single daarvan is 'Lazarus', een omineus nummer dat deze week als hoogste binnenkomer debuteert op 26. Het is zijn eerste hit in drie jaar tijd: in januari 2013 stond 'Where Are We Now?' eventjes genoteerd, met 23 als hoogste positie. Het album Blackstar debuteert in de Album Top 100 uiteraard op de eerste plaats. Blackstar zou sowieso op 1 zijn binnengekomen, maar de dood van Bowie heeft de verkopen en downloads alleen maar meer gestuwd.
Maar ook oud werk van Bowie staat nu uiteraard opnieuw in de spotlights. Dat levert Bowie een tweede entry op in de Mega Top 50. Zijn single 'Heroes' uit 1977 komt in de lijst op 41 binnen. 'Heroes' bereikte in 1977 de negende plek. In de Album Top 100 staan deze week maar liefst drie verzamelalbums van Bowie. Nothing Has Changed is daarvan het hoogst genoteerd, op 7.
'Lazarus' en 'Heroes' zijn Bowies 39e en 40e notering in de Mega Top 50. Een aantal daarvan heeft echter twee keer genoteerd gestaan: 'Space Oddity' was zowel zijn eerste als zijn zevende hit, 'Under Pressure' zowel zijn dertiende als zijn vijfendertigste notering (maar dan in de remix), 'Tonight' zowel zijn achttiende als zijn achtentwintigste hit (maar dan in duet met Tina Turner), 'Fame' zowel zijn zesde als zijn 29e hit (maar dan als remix) en 'Heroes' is Bowies tiende en veertigste notering.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honne - 'Gone Are The Days' (35)

Hoe de heren van Honne van achteren heten dat houden ze voor iedereen geheim, maar van voren noemen ze zich James en Andy. Andy is de zanger en allebei draaien ze aan de knoppen. De heren komen uit Londen en werken samen sinds 2014. Ze brachten tot nu toe drie EP’s uit.
Andy en James kwamen elkaar tegen tijdens hun studie. Welke studie dat was willen ze ook al niet zeggen, maar misschien was het wel Japans, want het woord Honne is uit die taal afkomstig. Het betekent ‘echte gevoelens’. En zo klinkt het ook wel, als warme, soulfulle dance. Met 'Gone Are The Days' pakten ze al de 3FM Megahit en komen ze nu ook nog eens de Mega Top 50 binnen. Lekker debuut, jongens.

Miamigo - 'What I Want' (45)

Nog maar een duo uit Engeland, en ook deze heren weten hun identiteit prima geheim te houden. Deze heren heten Jamie en Liam, en meer weten we er ook niet van. Nou, we weten een klein beetje: Liam schrijft de liedjes en de teksten, Jamie doet de productie en de instrumentatie. Het tweetal is al bevriend sinds hun jeugd. Ze nemen hun nummers gewoon thuis op in de woonkamer en dat vinden ze wel handig. Zo hoeven ze geen dure studioruimte te huren en kunnen ze zoveel tijd aan hun tracks besteden als ze zelf willen!
Miamigo komt uit de badplaats Brighton. Vorig jaar brachten ze als debuut het nummer 'Opinions' uit. Daarna kwam de track 'Hard To Love' en met hun derde track is het eindelijk raak: 'What I Want' debuteert in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie