KX Weekprijs: Bioscoopkaarten The Wolfpack

  1. Nieuwschevron right
  2. KX Weekprijs: Bioscoopkaarten The Wolfpack

Deze hele week win je in Voor KX Gaat De Zon Op bioscoopkaarten voor The Wolfpack!

Zes intelligente broers, tieners nog, hebben hun hele leven binnenshuis doorgebracht in Manhattan. Geïsoleerd dankzij een angstige vader en een passieve moeder. Alles wat ze weten van de buitenwereld hebben ze geleerd door het kijken van films. Duizenden films. Nu de adolescentie is toegetreden begint de buitenwereld steeds meer te lokken.

De familie Angulo leeft geïsoleerd in een klein appartement op de Lower East Side van Manhattan. De vader, een aanhanger van de Hare Krisna-beweging wilde ooit zijn eigen stam met zijn hippievrouw stichten. De zes zonen en een dochter krijgen allen namen uit het Sanskriet. De moeder geeft hen thuis les en verdient de kost met de scholing van haar eigen kinderen en vader geeft hen films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid van de films die zij zien. Ze schrijven scènes uit en spelen favoriete scènes na. Ze komen tot wonderbaarlijke ensceneringen uit Reservoir Dogs, The Nightmare Before Christmas en The Dark Knight in zelfgemaakte kostuums en decors. Op een dag besluit één van de zoons, Mukunda Angulo, ondanks het verbod van de vader en de angst die hij voelt, het appartement te verlaten. Enige tijd later volgt de rest.

Regisseur Crystal Moselle leert de jongens kennen op straat wanneer ze als ‘Wolfpack’ gemaskerd en verkleed New York verkennen. Een ontmoeting die leidde tot een fascinerende en optimistische film die sinds de succesvolle bioscooprelease in de VS veel gespreksstof binnen en buiten de media heeft opgeleverd. De film won de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire tijdens het afgelopen Sundance Film Festival.

https://www.facebook.com/thewolfpackdocumentary

Deze hele week maak je in Voor KX Gaat De Zon Op bij Anoul, Carlijn, Patrick, Nelleke en Joost kans op kaarten! Luister elke ochtend tussen 07:00 en 09:00 naar KX Radio en maak kans!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Ster advertentie
Ster advertentie