VS: Eerste top 10-hit Fall Out Boy in acht jaar tijd

  1. Nieuwschevron right
  2. VS: Eerste top 10-hit Fall Out Boy in acht jaar tijd

Fall Out Boy komt met hun album American Beauty/American Psycho op nummer 1 binnen in de Amerikaanse albumlijst. In de Billboard Hot 100 pakt de band hun eerste top 10-notering in acht jaar tijd.

De heren van Fall Out Boy zijn terug! Hun nieuwe album American Beauty/American Psycho komt op nummer 1 binnen in de Amerikaanse albumlijst. Het is het derde nummer 1-album voor de band in de Verenigde Staten. In 2007 pakten zanger Patrick Stump, bassist Pete Wentz, gitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley hun eerste koppositie in de albumchart. Toen was het Infinity On High dat aan de leiding ging. In 2013 stond het viertal ook nog eens bovenaan met Save Rock And Roll.
Vorige week kwam Title van Meghan Trainor nog op de eerste positie binnen. Het is voor het eerst sinds 2010 dat er in januari twee nieuwe albums binnen komen op nummer 1. Toen waren het er zelfs drie: Animal van Kesha, het Hope For Haiti-album en Lady Antebellum’s Need You Know.

Nog drie nieuwe albums in top 10

Naast American Beauty/American Psycho komen er nog drie andere albums binnen in de top 10. De eerste daarvan komt van de hand van rapper Joey Bada$$, met twee dollartekens, ja. Met Ba.da.$$, weer met die dollartekens, entert hij de albumlijst op nummer 5.
Iets verder komen The Decemberists met What A Terrible World, What A Beautiful World binnen op de zevende plaats. Een plekje lager is The Pale Emperor van Marilyn Mansn nieuw in de lijst.

Album top 10

01 ( – ) American Beauty/American Psycho – Fall Out Boy
02 (02) 1989 – Taylor Swift
03 (01) Title – Meghan Trainor
04 (04) X – Ed Sheeran
05 ( – ) Ba.da.$$ - Joey Bada$$
06 (06) The Pinkprint – Nicki Minaj
07 ( – ) What A Terrible World, What A Beautiful World – The Decemberists
08 ( – ) The Pale Emperor – Marilyn Manson
09 (07) In The Lonely Hour – Sam Smith
10 (05) Uptown Special – Mark Ronson

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fall Out Boy weer in top 10

Het is even geleden, maar de heren van Fall Out Boy zijn ook weer terug te vinden in de top 10 van de Billboard Hot 100. ‘Centuries’ is afkomstig van hun nieuwe album dat deze week op de eerste plek binnen komt van de albumlijst. Het is de eerste top 10-hit voor de band in acht jaar tijd. In 2007 was het ‘This Ain’t A Scene, It’s An Arms Race’ dat de tweede plaats haalde.
In totaal is ‘Centuries’ de vierde top 10-notering voor Fall Out Boy. Naast de nummer 2-hit van acht jaar geleden, stonden ook hun eerste twee singles bij de beste tien van de Hot 100. ‘Sugar, We’re Going Down’ kwam in 2005 tot nummer 8 en ‘Dance Dance’ belandde een jaar later op de negende plek.

‘Uptown Funk!’ meest gedraaid

Mark Ronson en Bruno Mars staan alweer voor de vierde week bovenaan de Hot 100. Ondertussen is ‘Uptown Funk!’ ook de meeste gedraaide track op de Amerikaanse radio. Maar dat is niet alles: het nummer wordt ook het meeste gestreamd in de Verenigde Staten en het meest gedownload.
Afgelopen zondag werd bekend dat Mark Ronson in het Verenigd Koninkrijk zowel de single- als albumlijst aanvoert. Maar ook in andere Europese landen is ‘Uptown Funk!’ een ontzettend grote hit.

Single top 10

01 (01) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
02 (02) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
03 (04) ‘Take Me To Church’ – Hozier
04 (03) ‘Blank Space’ – Taylor Swift
05 (05) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
06 (08) ‘Sugar’ – Maroon 5
07 (06) ‘Lips Are Movin’ – Meghan Trainor
08 (07) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith
09 (07) ‘Jealous’ – Nick Jonas
10 (12) ‘Centuries’ – Fall Out Boy

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie