Avicii scoort wereldwijde hit met 'Wake Me Up'

  1. Nieuwschevron right
  2. Avicii scoort wereldwijde hit met 'Wake Me Up'

Avicii heeft met 'Wake Me Up' een ontzettend grote hit te pakken. Net als in de Mega Top 50 staat de track in steeds meer buitenlandse hitlijsten op nummer 1!

Dit is de week dat de nieuwe internationale hits van de komende maanden zich melden. Daar hoort uiteraard de nummer 1 van de Mega Top 50 bij, want Avicii staat deze week met ‘Wake Me Up’ ook op 1 in Zweden en Denemarken, en vele andere landen zullen gegarandeerd volgen. Ook het al enige tijd bekende ‘I Love It’ van Icona Pop zal nu gaan doorbreken in alle landen waar dit nummer nog geen hit is geweest, zoals bijvoorbeeld in de rest van Scandinavië (was vreemd genoeg enkel een hit in Zweden), Zuid- en Oost- Europa. Dus als je binnenkort naar Spanje, Italië, of Griekenland gaat, dan zal dit nummer zeker op de playlist staan van de plaatselijke discotheek.
‘Treasure’ van Bruno Mars zal internationaal nog stijgen maar ik vermoed dat dit toch zijn kleinste hit tot nu toe zal worden voor Bruno. The Wanted zullen zéér hoge ogen gaan gooien de komende weken en maanden met ‘Walks Like Rihanna’. Ook bij ons zal dit zeker gaan scoren. Nu reeds scoort The Wanted in Groot Brittannië, Ierland, Slovenië, Malta, Litouwen en Macedonië, en dit is nog maar het begin. Verder zullen ook de huidige toppers Daft Punk en Robin Thicke deze zomer bovenin blijven plakken. Of ‘Pompeii’ van Bastille en ‘Safe and Sound’ van Capital Cities alsnog bij diezelfde elite zullen aansluiten is momenteel nog onzeker, maar het zou nog kunnen.

Nieuwe muziek: The Wanted 'Walks Like Rihanna'

The Wanted scoren in het najaar van 2011 een hit in de Mega Top 50 met ‘Glad You Came’. Het nummer reikt tot plek 16, maar de echt grote doorbraak kan je dit toch niet noemen. Dat gaat nu veranderen want met ‘Walks Like Rihanna’ gaan The Wanted gegarandeerd hun eerste top 10 hit in Nederland scoren. Dat The Wanted in Nederland slechts bescheiden hitsucces heeft gehad tot nu toe is eigenlijk wel verbazend, want buiten onze landsgrenzen is The Wanted wel een grote naam. ‘Glad You Came’ bereikte de top 10 in onder meer Groot Brittannie, Ierland, de Verenigde Staten, en Canada.
De Engels-Ierse The Wanted zijn in 2009 begonnen als band, en bestaan momenteel uit de volgende leden: Max George, Siva Kaneswaran, Jay McGuiness, Tom Parker en Nathan Sykes. Zij braken in Groot Brittannië in 2010 door met hun eerste single ‘All Time Low’. Met dat nummer scoorden zij al direct een nummer 1 hit. Daarna volgde de nummer 2 hit ‘Heart Vacancy’, gevolgd door ‘Lose My Mind’ welke de top 10 niet haalde. Al deze nummers waren afkomstig van hun eerste album The Wanted. In 2011 kwam hun tweede album uit getiteld Battleground. De eerste single van dit album was ‘Gold Forever’ en daarmee werd de 3e plaats van de UK Hitlist bereikt, waarna zij in July 2011 hun volgende single ‘Glad You Came’ uitbrachten. In geen tijd stond dit nummer bovenaan de hitparade, en met dit nummer brak The Wanted ook buiten de Britse eilianden door, met als meest aansprekende resultaten een 3e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100, een nummer 1 hit in Ierland, en een 2e plek in Canada. De opvolger ‘Lightning’ bereikte ook nu weer de top 5 in Groot Brittannië en Ierland, maar internationaal was het allemaal al wat minder. Zo deed het nummer ook helemaal niets in de Mega Top 50.
Ook bij de overige singles van The Wanted tot nu toe (‘Warzone’, ‘Chasing The Sun’, ‘I Found You’) bleef het succes beperkt tot de Britse eilanden en daarmee leek dit toch een band te worden die het vooral in Engeland en omstreken goed doet. OK, met uitzondering dan van ‘Chasing The Sun’ die het redelijk goed deed in de Duitsland, Zwitserland, en Oostenrijk waar zelfs de top 5 werd gehaald. En nu gaat het helemaal veranderen. ‘Walks Like Rihanna’ kwam afgelopen zondag binnen op 3 in Groot Brittannië en in Ierland, terwijl het nummer ook in een aantal andere landen al een hit is. De komende weken zal heel Europa, de Verenigde Staten, Australië en vele, vele andere landen gaan volgen. Kortom, dit gaat één van de nummers zijn die de zomer van 2013 zijn geluid zal gaan geven, en dat mede dankzij de fraaie bewegingen van een bekende zangeres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Australië

Denemarken

Duitsland

Ierland

Litouwen

Zweden

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie