Calvin Harris miljard keer gestreamd op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Calvin Harris miljard keer gestreamd op Spotify

Calvin Harris is wereldwijd een miljard keer beluisterd op de populaire streamingdienst Spotify. Daarmee is hij de eerste Britse soloartiest die dat aantal bereikt.

De meest populaire track van de Schotse dj is 'Summer', zijn grote wereldwijde zomerhit van dit jaar. 'Summer' werd in totaal 160 miljoen keer gestreamd over de hele wereld. In mei stond de track op de tweede plaats in de Mega Top 50. Afgelopen zaterdag verdween zijn grootste hit pas uit de top 10 van die lijst.

Streams in Britse hitlijsten

In de UK Chart bereikte 'Summer' wél de eerste positie. Sinds juli van dit jaar telt in de Britse hitlijsten ook het aantal streams mee van onder andere streamingdiensten Spotify, Deezer en Napster. In de Mega Top 50 gebeurt dit al langere tijd. Overigens staat een miljard streams gelijk aan vijfduizend jaar aan één stuk muziek luisteren...

'Blame'

Ondertussen rukt de nieuwe single van Harris op in de hitlijsten. 'Blame' is een samenwerking met zanger John Newman, bekend van onder andere 'Feel The Love' (met Rudimental) en 'Love Me Again'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie