Snow Patrol nieuw op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Snow Patrol nieuw op #1 in Album Top 100

Snow Patrol heeft haar eerste #1 in de Album Top 100 te pakken! De band komt deze week op de bovenste positie in de albumchart en verslaat daarmee onder andere LA The Voices, dat afgelopen zaterdag nog bovenaan stond. De massale interesse voor Snow Patrol levert de band ook een re-entry op met de oude single "Called Out In The Dark" in de Mega Top 50, op #29.

Het gebeurt maar zelden dat singles terugkomen in de Mega Top 50, nadat ze er eerder uitvielen. Het nieuwe album 'Fallen Empires' van Snow Patrol werd echter zoveel verkocht dat ook "Called Out In The Dark" opeens weer populair werd. De track beleefde een re-entry op #29, een plekje lager dan de huidige single "This Isn't Everything You Are" op #28.

Nooit eerder behaalde Snow Patrol de #1-positie in de Album Top 100. In 2004 stond er voor het eerst een cd van Snow Patrol in de albumlijst, toen kwam 'Final Straw' tot #49. Opvolger 'Eyes Open' behaalde #6, 'A Hundred Million Suns' #8 en verzamelaar 'Up To Now' #5. 'Up To Now' leverde de band echter wel de eerste #1-hit in de Mega Top 50 op, want de nieuwe track "Just Say Yes" kwam eind 2009 binnen op de bovenste plaats.

Ster advertentie
Ster advertentie