Twee hits Ronnie Flex en Lil' Kleine in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Twee hits Ronnie Flex en Lil' Kleine in Mega Top 50
Beiden stonden al apart van elkaar in de lijst, maar nu komen Ronnie Flex en Lil' Kleine weer samen op één track binnen in de Mega Top 50.
‘Als je bitch wil chillen is het geen probleem’. Precies, één van de zomerhits van dit jaar kwam uit de monden van Lil' Kleine en Ronnie Flex. ‘Drank & Drugs’ werd niet alleen in de Mega Top 50 een megahit (drie weken op #1), maar kreeg ook buiten de grenzen veel aandacht. Twee weken geleden stond de track, na zeventien weken notering, voor het laatst in de lijst.

Twee aparte noteringen

Beide heren hebben echter niet lang hoeven te wachten op een nieuwe notering. Lil' Kleine kwam drie weken geleden de lijst al binnen op 36, samen met Dyna, Firstman en Bollebof, die alle drie debuteerden in de Mega Top 50. ‘Round & Round’ stijgt deze week door naar 24. Die andere, Ronnie Flex dus, doet het nog beter dan zijn compagnon. Met ‘Niemand’ stijgt hij, samen met collega Mr. Polska, door van 19 naar 5. Daarmee scoort Ronell Plasschaert zijn tweede top 5 en top 10-hit van 2015.

Weer samen op één track

Daarmee is het nog niet gedaan, want de heren komen deze week opnieuw de Mega Top 50 binnen. Het houdt maar niet op! ‘Investeren In De Liefde’ is net als ‘Drank & Drugs’ afkomstig van het New Wave-album en komt binnen op 38. Naast Lil' Kleine en Ronnie Flex zijn twee er ook nog eens twee (of eigenlijk vijf) debutanten te horen op de track.
De eerste is Bokoesam. Samuel Sekyere is een Amsterdamse rapper met een Nederlandse moeder en een Ghanese vader. Bokoesam is een mix van zijn voornaam en het Surinaamse woord ‘bokoe’, dat letterlijk ‘stinkende vis’ betekent en als scheldwoord wordt gebruikt jegens Afrikanen. De andere nieuwelingen in de Mega Top 50 zijn de heren van SFB (voluit Strictly Family Business). Dat is een vierkoppige groep die bestaat uit rappers Jandro, Priceless, KM en Frenna.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie