Dotan in 90e week terug in top 10 albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan in 90e week terug in top 10 albumlijst
Liefst negentig weken staat Dotan al met 7 Layers in de Album Top 100. Deze week keert het album terug in de top 10.
Dat 7 Layers succesvol is, is ondertussen wel duidelijk. In februari 2014 al kwam Dotan met zijn tweede album op de proppen. Inmiddels is het album bekroond met dubbel platina. Niet alleen 7 Layers, maar ook de single ervan zijn een groot succes. Vorige week kwam Dotan met de vierde track van het album binnen in de Mega Top 50. ‘Let The River In’ blijft deze week op 40 plakken.

Dubbel platina en goud

De grootste hit van 7 Layers is natuurlijk ‘Home’. De single bereikte de eerste plek van de Mega Top 50 en is ook bekroond met een dubbel platina plaat. Ook opvolgers ‘Fall’ (eigenlijk de voorganger, maar kreeg later een re-release) en ‘Hungry’ (bekroond met de gouden plaat) werden hits.

Weekje op #1

Het is niet de eerste keer dat 7 Layers terugkeert in de top 10. Tien keer eerder gebeurde dat ook, de ene keer voor langere tijd, de andere keer voor maar een weekje. In maart van dit jaar stond Dotan ook een week op de koppositie van de Album Top 100.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kinderen Voor Kinderen op gelijke hoogte met The Stones

Zowel The Common Linnets als Guus Meeuwis hielden hen van de eerste plaats. maar deze week zien de Kinderen voor Kinderen hun kans schoon en pakken alsnog de eerste plaats met Raar Maar Waar (deel 36), dat de 31e #1-notering dit jaar is in de Album Top 100.
Sinds 2012 is het Kinderen voor Kinderen album gekoppeld aan de Kinderboekenweek en scoort het weer als vanouds. Zowel Hallo Wereld (deel 33) als Klaar Voor De Start (deel 34), haalden de eerste plaats. Feest (deel 35) deed dat net niet. In totaal is Raar Maar Waar het de veertiende #1-notering voor Kinderen voor Kinderen, waar mee het koor op gelijke hoogte staat met The Rolling Stones en Frans Bauer.

Nieuwe binnenkomers

#4 Demi Lovato: Confident

Als we naar de noteringen kijken van haar albums, dan zit de carrière van de Amerikaanse actrice/zangeres Demi Lovato in de lift. Haar eerste twee albums gingen aan ons voorbij, maar de twee volgende zitten in een stijgende lijn: Unbroken (#63 in 2011) en Demi (#17 in 2013). Confident doet het nog beter, want het knalt deze week binnen op de vierde plaats.

#5 Jean Michel Jarre: Electronica 1: The Time Machine

Na Téo & Téa (#46 in 2007) is Electronica 1: The Time Machine het eerste studioalbum in acht jaar van de Franse synthesizer virtuoos Jean Michel Jarre. Voor elk van de zestien tracks werkte hij samen met artiesten die hem inspireerden, zoals Vince Clarke (Yazoo, Erasure), Pete Townshend (the Who), Laurie Anderson, Lang Lang en Armin van Buuren. En het blijft niet bij dit album, want begin 2016 volgt deel 2.

#6 Ludovico Einaudi: Elements

Na het Taranta Project (#64 in april en mei) is Elements van Ludovico Einaudi het tweede album dit jaar dat een notering krijgt. Elements is de echte opvolger van In A Time Lapse (#2 in 2013). Aan het album werkte het Amsterdam Sinfonietta mee.

#13 Bryan Adams: Get Up

In de jaren ’80 en ’90 scoorde de Canadees Bryan Adams de ene na de andere hit. Met twaalf weken op #1 is ‘(Everything I Do) I Do It For You’ uit 1991, nog altijd de grootste Canadese hit aller tijden. Na dit grote succes volgden minder rocknummers en meer ballads. ‘When You’re Gone’, zijn uptempo duet met Melanie C in 1998 was daarop een uitzondering en bereikte dan ook de zevende plaats.
Van Get Up, zijn dertiende studioalbum dat geproduceerd is door Jeff Lynne van het Electric Light Orchestra, verwacht Adams ‘totaal niets’. Wat een teleurstelling moet het dan voor hem zijn dat het album binnenkomt op de dertiende plaats. Echt balen dus!

#14 Pentatonix: Pentatonix

Pentatonix is een à capella gospelgroep uit Arlington, Texas. De afgelopen jaren gebruikten Scott Hoying, Kirstie Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan en Kevin Olusola uitsluitend hun stem voor het brengen van bekende hits. Op Pentatonix, hun vierde studioalbum, zingen ze voor het eerst alleen eigen geschreven nummers.

#15 Hillsong: Open Heaven / River Wild

Hillsong is een religieuze band. Het live album Open Heaven / River Wild is hun zevende notering en opgenomen in juni-juli in Sydney, Australië.

#24 Willy Alberti: Mijn Leven Is Een Lied

Dacht je met het dubbelalbum Onvergetelijke Herinneringen (#48 in mei) zo’n beetje alles in huis te hebben van Willy Alberti (1926-1985). Vergeet het maar! Mijn Leven Is Een Lied is een box met niet minder dan 24 cd’s (!), met nagenoeg het complete oeuvre van deze Amsterdamse volkszanger. Er staan zo’n 500 liedjes op, waarvan 200 die niet eerder op cd zijn verschenen, waaronder een collectie van 25 liedjes uit de privécollectie van de familie Alberti.

#34 Joep Beving: Solipsism

#37 John Newman: Revolve

Met zijn tweede album Revolve moet blijken of de Britse zanger John Newman een blijvertje is. Tribute, zijn eerste album pakte in 2013 slechts de 51e plaats, dus met een 27e plaats doet Revolve het al stukken beter. Geholpen door de singles ‘Blame’ met Calvin Harris en ‘Come And Get It’. Aan het album Revolve werd meegewerkt door Idris Elba (‘Revolve’) en Charlie Wilson (‘Tiring Game’).

#47 Alex Roeka: Voort!

Velen denken dat Alex Roeka een Vlaamse zanger is. Alex van Maurik, zoals hij echt heet, is echter geboren in het Brabantse Ravenstein. Pas in 1995, op zijn veertigste, debuteerde de voormalige schipper en psycholoog als zanger. In 2014, na bijna twintig jaar vrijwel onafgebroken te hebben optreden, vond Roeka het welletjes, en nam hij een sabbatical. In plaats daarvan op te knappen, belandde hij in een depressie en ging te rade bij een psycholoog. Toevallig eentje die net als hem ook artiest had willen worden, maar, in tegenstelling tot Roeka, het talent miste. Roeka kreeg het advies direct weer aan het werk te gaan en dat klonk als muziek in de oren. Het leverde het ene nummer na het andere op en uiteindelijk het album Voort!, zijn tiende.

#50 Nothing But Thieves: Nothing But Thieves

Soundend-on-Sea in het Britse Essex, is de plek waar de vijf leden van Nothing But Thieves hun basis legden. Sinds 2010 timmeren ze aan de weg. En dat doen ze niet slecht, als je de voorprogramma’s mag verzorgen van onder andere Muse, George Ezra, Arcade Fire en Awolnation. Nothing But Thieves is het debuutalbum van het vijftal. In augustus stond de band op Pinkpop en op 17 november doen ze Rotown in Rotterdam aan.

#52 Black Bottle Riot: III: Indigo Blues

#54 Deerhunter: Fading Frontier

Deerhunter is een Amerikaanse band bestaande uit Bradford Cox (zang/gitaar/keyboards), Moses Archuleta (drums), Lockett Pundt (zang/gitaar) en Josh McKay (bas). Cox bepaalt grotendeels de richting van de band. Acht van de negen nummers op Fading Frontier zijn van zijn hand. Kort voor de opnames van het zevende album belandde Cox in een ernstig auto-ongeluk. Tijdens het herstel hield hij de fans op de hoogte middels foto’s op Instagram en vertelde dat hij ondraaglijke pijn had. Die stemming is ook duidelijk terug te horen op het album van zijn groep.

#60 Green Hornet: Never Enough

Er gaat niets boven Groningen en dat klopt volledig als het om Green Hornet gaat. André Bodde (orgel, gitaar), Koos Borg (percussie) en Olaf Veenstra (gitaar) komen namelijk uit Groningen, dus waarom zou je verder kijken?! Vanwege hun bezetenheid en gedrevenheid, worden ze bestempelt als de Godfathers van de Garagerock. Alle drie zingen ook en doen dat op hun zesde album Never Enough.

#75 Tori Kelly: Unbreakable Smile

Unbreakable Smile is het debuutalbum van de 22-jarige Victoria Loren Kelly, zoals de Californische zangeres volledig heet. Na een aantal talentenjachten voor kids, deed Tori Kelly in 2010 auditie voor American Idol. Erg ver kwam ze niet, maar dat maakte Kelly niet veel uit, want nu kon ze verder werken aan haar carrière. Voorlopig hoogtepunt is het album Unbreakable Smile, waarvoor ze aan alle veertien nummers meeschreef.

#89 The Game: The Documentary 2.0

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie